Competentiemanagement

Competentiemanagement

U wilt het beste uit uw medewerkers halen en daarmee resultaten bereiken. Maar wat zijn hun sterke en zwakke kanten? In welke richting kunnen zij zich het beste ontwikkelen? Met competentiemanagement van Schouten & Nelissen kunt u dat sturen. U faciliteert uw medewerkers om hun talenten naar boven te halen:

- uw medewerkers voeren de regie over hun eigen ontwikkeling
- uw afdeling HRM neemt betere in-, door- en uitvoerbeslissingen
- uw leidinggevenden beschikken over transparante managementinformatie

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan, onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Onze werkwijze in de praktijk

Onze werkwijze

Bij elk vraagstuk op het gebied van organisatieontwikkeling werken we bij Schouten & Nelissen samen met de klant. Samen definiëren we de uitdaging, waarbij uw strategie het vertrek- en ijkpunt is voor onze advies. Wij betrekken zowel management als medewerkers in onze trajecten. Want het succes van organisatieontwikkeling staat of valt met commitment in alle echelons.

Lees meer

Het competentiemodel

Competentiemodel

De basis van competentiemanagement wordt gevormd door het competentiemodel. Wat is de visie van Schouten & Nelissen daarop? Hoe verhouden de competenties zich tot elkaar? En hoe verhoudt dit model zich tot andere grote modellen zoals Belbin, Quinn e.a.? Lees meer over de opbouw, achtergronden en theorie.

Competentiemodel

Careerplanner

Careerplanner

Wilt u op een innovatieve manier uw organisatiedoelstellingen behalen, zicht krijgen op aanwezig talent én uw medewerkers binden en boeien? Dat kan met de Careerplanner.

Careerplanner