Training volgen; hoe werkt dat?

Kiest u voor Schouten & Nelissen dan kiest u voor een gedegen leerproces. Voordat u besluit zich in te schrijven, is het prettig te weten hoe zo’n proces verloopt. Hoe ziet de opbouw van een training eruit? Wat kunt u eigenlijk verwachten?

Op de werkplek: online leercommunity MijnSN.nl

MijnSN is uw persoonlijke online leercommunity. Voor, tijdens en na de training. U vindt er opdrachten, informatie, tests en actieplannen. Ook de andere deelnemers en uw trainer treft u hier aan.

Doelstellend gesprek

U leert het meest als u vooraf uw leerdoelen bepaalt. Een talentenscan op MijnSN en een
doelstellend gesprek met uw trainer leiden tot uw persoonlijke leerplan.

Op de werkplek: praktijkopdrachten en mentor

Op uw werk gaat u aan de slag met het studiemateriaal en diverse praktijkopdrachten. Binnen uw organisatie kiest u een mentor die u begeleidt en stimuleert bij uw leerproces. Hoe sterker de link tussen de training en uw werk, hoe beter.

Trainingsbijeenkomsten: doen

Tijdens de trainingsbijeenkomsten gaat u aan de slag met uw trainer en de andere deelnemers. Verrassende oefeningen, levensechte rollenspellen, feedback: de focus ligt op doen, oefenen en ervaren. U oefent met de nieuwste trainingsmethoden zoals De Video Response Trainer, een uitvinding van Cirquest.

Op de werkplek: praktijkopdrachten en e-coaching

In de periode tussen de bijeenkomsten gaat uw training gewoon door. U werkt aan diverse praktijkopdrachten en bespreekt ze online met uw e-coach en op uw werk met uw mentor. Uw ervaringen zijn input voor de volgende trainingsbijeenkomst.

Op de werkplek: top of mind

Na de training wordt gemeten hoeveel u heeft geleerd. Om het geleerde vast te houden en toe te blijven passen ontvangt u drie maanden lang online tips en opdrachten via MijnSN.

Nagesprek

Enkele maanden na de training heeft u een nagesprek. Even evalueren, terugkijken en vooruitzien. Wat waren uw leerervaringen, hoe kunt u deze in uw werk blijven toepassen en hoe kunt u uzelf verder ontwikkelen?

Leren = werken
Lui achteroverleunen is in deze innovatieve aanpak van onze trainingen niet mogelijk. U gaat hard werken: u wordt regisseur van uw eigen leerproces, oefent nieuwe vaardigheden in de training en past het geleerde direct toe in uw werk. Het resultaat? Duurzame veranderingen, effectiever gedrag, meer succes.