Beïnvloeden: zo krijg je anderen eenvoudiger mee


Verschil je van mening, zijn anderen niet zo enthousiast als jijzelf of gaat de samenwerking maar stroef? Jij hebt de kracht mensen te beïnvloeden en mee te krijgen in je visie. Hoe stuur je effectief in de richting die je wenst en creëer je commitment?

Je wilt tenslotte dingen gedaan krijgen, maar niet te directief of confronterend zijn. De relatie moet wel goed blijven. Op deze pagina ontdek je welke mogelijkheden je hebt om anderen te overtuigen. En hoe je beter omgaat met andere opvattingen of weerstand, zodat je ook lastige onderwerpen gerealiseerd krijgt.


Hoe beïnvloed jij anderen? Test het in 5 minuten

Om je invloed te vergroten, kun je 10 beïnvloedingsstijlen inzetten. Je overtuigt mensen eenvoudiger door deze stijlen af te stemmen op de interactie met de ander.

Met deze korte vragenlijst ontdek je welke beïnvloedingsstijlen je al beheerst en welke je kunt ontwikkelen. De test duurt 5 minuten.

Having influence is not about elevating self, but about lifting others.

Sheri L. Dew

Weet anderen te overtuigen


Wil jij je invloed vergroten? Lees onderstaande blogs boordevol tips.

10 beïnvloedingsstijlen waarmee jij je zin krijgt

Hoe komt het dat een collega steeds dingen voor elkaar krijgt? Terwijl jij het maar lastig vindt om invloed uit te oefenen. Met deze 10 beïnvloedingsstijlen bereik je jouw doelen dit keer wel.
Meer informatie

Zo ont-lastig je lastige collega's

Je komt ze tegen in alle vormen: zelfingenomen mensen, zeurpieten, betweters of types die ongemotiveerd en ongeïnteresseerd zijn. Aan welke knoppen kun je draaien om lastige collega's te beïnvloeden? Tips om ze te ont-lastigen.
Meer informatie

Verandermanagement: 8 succesfactoren

Bij veel mensen roept verandering weerstand op. Hoe ga je hier effectief mee om als leidinggevende? De 8 stappen in dit artikel helpen jou om een veranderingstraject succesvol te begeleiden en commitment te krijgen.
Meer informatie

Pascal over Strategisch beïnvloeden

Pascal (40) bracht een goed doortimmerd advies uit. Toch bleven er vragen komen. Pascal wilde doorgronden wat er aan de hand was en schreef zich in voor een training.

Lees meer

Populaire trainingen beïnvloeden