• Joyce Hardholt

5 adviezen voor goed leiderschap

‘Gettin’ good players is easy. Gettin’ ‘em to play together is the hard part,' aldus Casey Stengel, legendarische Amerikaanse honkbalmanager. Goede mensen om je heen verzamelen is één, maar nu begint het echte werk pas. Als leidinggevende wil je meer uit je team halen. Voor maximaal succes. Maar hoe? Vergroot je kans op succes met deze 5 tips.

#1. Vertrouw je mensen
Bestaat je team uit professionals die heel goed zijn in hun vak? Fijn, want dan kun je het werk met gerust hart aan hen overlaten. Zo houd je tijd over voor andere belangrijke taken. Bijvoorbeeld je mensen coachen om boven zichzelf uit te stijgen. Ook voor je team is vertrouwen meer dan prettig. Door de teugels te laten vieren erken je hun vakmanschap. Als je team zich gewaardeerd voelt lopen ze net dat stukje harder.

#2. Mix & match
Welke teamleden kunnen van elkaars kennis en ervaring profiteren? Koppel mensen gericht aan elkaar en denk ook aan aparte combinaties. Zet bijvoorbeeld eens een commercieel specialist bij een IT’er. Dat is effectiever dan het mogelijk lijkt op het eerste gezicht. Verschillende mensen hebben tenslotte verschillende visies en oplossingen. Als experts uit andere hoeken naar elkaars werk kijken, treden ze buiten de uitgesleten paden.

#3. Stevig schouderklopje
Waardering is een broeikast voor energie en bezieling. Wie houdt er niet van een stevig schouderklopje? Geef je mensen de oprechte aandacht die ze verdienen en je zult zien dat ze hetzelfde voor jou doen. Zo ontstaat er een prettige prestatiecultuur. Benoem de inspanningen van je teamleden en zet ze in het zonnetje. Ook bij kleine overwinningen. Wie het kleine niet eert…

#4. Koffieleuten? Ja, graag
Maar dat kost toch tijd, een koffiebreak? Uit onderzoek blijkt juist dat samen pauzeren veel oplevert. Collega’s leren elkaar beter kennen en het vertrouwen in het team groeit. Zo gaan mensen meer en beter samenwerken. Ook de teamspirit vaart erop: even gezellig (bij)praten en achter het bureau weg. Tip: doe zelf ook mee! Sta middenin de groep, niet erbuiten. Dan word je een ‘mens’ voor je team in plaats van een baas.

#5. Ik zeg het omdat
Teamcoach of teamcaptain: pak de rol waar je mensen behoefte aan hebben en waarin jij je prettig voelt. Maar voorkom dat je klakkeloos doet wat het team wenst. Je stijl van leidinggeven moet passen bij je mensen. En dat kan iets anders zijn dan ze zelf denken. Als dat zo is, is het verstandig om open te vertellen waarom je bepaalde keuzes maakt. Dus niet: ‘omdat ik het zeg’, maar: ‘ik zeg het omdat…’. Zo kweek je begrip in het team voor jouw houding.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Joyce-Hardholt
    Joyce Hardholt

    Tekstschrijver