6 lessen over leiderschap van Ali B

‘Leadership is not a title. It’s a behavior. Live it,’ aldus Robin Sharma, auteur en leiderschapsgoeroe. Hoewel je bij leiderschap misschien niet direct aan Ali B denkt, is hij voor ons een goed voorbeeld van ‘leiderschap ademen’. Zijn unieke visie en inspirerende verhaal waren voor ons de reden om Ali B uit te nodigen op het congres Leadership Connected op 5 oktober 2016. We leggen 6 bruggen tussen zijn ervaring als entertainer en (persoonlijk) leiderschap.

Eerst even wat meer over Ali B. Het begon voor hem allemaal op straat in Amsterdam en Almere, waar hij zijn vrienden amuseerde door Osdorp Posse na te rappen. Dat slaat aan. Bomvol motivatie gaat Ali serieus aan de slag met eigen raps. Op 21-jarige leeftijd wordt hij genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Hij wint niet, maar sleept er wel een platencontract uit.


Dan gaat het vliegensvlug. Ali start zijn eigen label en brengt zijn debuutalbum uit. Binnen het jaar gaan er 30.000 exemplaren langs de kassa. Samen met Marco Borsato performt hij het dak van De Kuip eraf. Niet één keer. Zés keer. Ze krijgen er een nummer 1 hit voor terug.

Een droomstart. En dan verder…
Ali B ontwikkelt zich tot rapper, cabaretier, talkshowhost, coach, jurylid bij talentenshows en ambassadeur voor goede doelen. Ook is hij baas van twee bedrijven: SPEC Entertainment en TV-productiehuis North Sea Camel. En tussen al die bedrijven door knuffelt hij zijn twee jongens en Beatrix. We kunnen veilig stellen dat Ali B een groot succes is. Als entertainer én als ondernemer.

Tijdens zijn carrière geeft Ali B op eigen wijze invulling aan leiderschap. Zijn unieke visie en inspirerende verhaal waren voor ons de reden om Ali B uit te nodigen op het congres Leadership Connected. We zien zes parallellen tussen Ali’s ervaring in entertainment en het bedrijfsleven. Welke lessen voor leiders halen we daaruit?

#1. Wees authentiek
Om op te vallen in de massa moet je kleur bekennen. Je eigen stijl ontwikkelen, weten waar je kracht ligt en beslissen op wie je je pijlen richt. Dat weet Ali dondersgoed. En daarom is er van hem maar eentje. Bij alles wat hij doet is Ali zichzelf. Oók als dat betekent dat hij de premier vrolijk tutoyeert in De Wereld Draait Door. Het publiek smult ervan. Ontwikkel je eigen flair, laat jezelf zien en je krijgt anderen moeiteloos mee.

#2. Durf te leren
Schroomloos belt Ali B mensen op waarvan hij kan leren. Cabaretiers, theatermakers, songwriters, spirituele goeroes in binnen én buitenland vraagt hij om advies. Ali ziet kansen voor zijn ontwikkeling en zet dan alles op alles om die kansen te pakken. Want ook een gevestigde entertainer raakt nooit uitgeleerd. Wie actief investeert in zijn ontwikkeling maakt zichzelf ijzersterk. En daarmee de organisatie ook.

#3. Sla bruggen

Een goede leider is de verbindende factor die werknemers, teams, afdelingen en organisaties samenbrengt. Dat zien we in Ali’s tv-show waarin hij van-het-pad-af-jongeren aanspoort om de wensen van ouderen in te willigen. Zo verbindt hij verschillende generaties en culturen. Een succesvolle leider bouwt aan een gezamenlijke visie. Zodat iedereen, van CEO tot schoonmaker, de schouders eronder zet om het doel te bereiken.

#4. Benut verschillen
In het programma ‘Ali B op volle toeren’ maakt hij nieuwe nummers met andere rappers en muzikanten van de oude stempel. Maar ze doen geen water bij de wijn. De diverse talenten van de artiesten worden juist benut om unieke nummers te scoren. Voor leiders geldt hetzelfde: veeg diversiteit en ‘afwijkende’ talenten, ideeën en ervaringen niet onder het kleed. Wees blij dat je mensen verschillende dingen inbrengen. Zo versterken ze elkaar en kan je iedereen laten doen waarin hij of zij uitblinkt.

#5. Wakker het vuur aan
Ali als grote inspirator en motivator. Dat ziet heel Nederland in The Voice (Kids), waarin Ali talenten coacht die dromen van een muziekcarrière. En vergeet ook niet zijn muziek- en cabaretshows, die mensen blij maken en inspireren. Waarom, omdat hij doet waarin hij 100% gelooft. Zoek dat vlammetje in jouw mensen, in jezelf. Als je weet wat mensen drijft, kun je het vlammetje opstoken tot een krachtig vuur en mensen in beweging krijgen.

#6. Kies richting
Een goede leider zorgt goed voor zijn mensen, maar óók goed voor zichzelf. De impulsieve Ali B ondervond dat zelf, toen hij alles wilde en wel meteen nu. Dat deed hem bijna de das om. Als leider moet je keuzes maken, een duidelijk doel voor ogen hebben en daarvoor gaan. Dat stipje op de horizon achterna varen dus. Want met die visie, die focus, kun je mensen motiveren om sámen de boot te bemannen. Niemand gaat aan boord als je niet weet waar je het allemaal voor doet.