Aan welke competenties werk jij in 2017?

Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Competenties zijn uiteenlopend. Hak je bijvoorbeeld snel knopen door of kijk je liever de kat uit de boom? Beide zijn positief noch negatief, maar komen in bepaalde situaties beter tot hun recht dan in andere. Competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen een bepaalde organisatiecultuur. Onder meer in functioneringsgesprekken worden competenties dan ook steeds vaker gebruikt als ‘taal’ om over het succes of gewenste gedrag te praten.

Jouw persoonlijke kracht

Competenties kun je verdelen in twee groepen. Competenties op basis van kennis en ervaring, bijvoorbeeld hoe je met een specifiek programma kunt omgaan. En competenties op basis van gedragsbekwaamheden, denk hierbij aan analytisch vermogen of zorgvuldigheid. Beide zijn per persoon anders. Daarmee vormen ze de basis van jouw persoonlijke kracht. Maar hoe ontwikkel je nu competenties? Graag geven we je 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Tip 1. Weet waar je nu staat

In welke mate beschik je al over bepaalde competenties? Als je weet over welke competenties je beschikt kun je beter bepalen waar je naartoe wilt. Wat zou je bijvoorbeeld kunnen veranderen om beter en prettiger te functioneren? Op internet vind je vele competentielijsten waardoor je je kunt laten inspireren.

Tip 2. Schenk aandacht aan je sterke kanten

Het ontwikkelen van je sterke kanten is vaak makkelijker dan het wegnemen van je tekorten. Bekijk dan ook welke competenties aansluiten bij bestaande interesses, wensen, ambities en voorkeuren. En bedenk je goed dat werken aan mogelijkheden motiveert. Werken aan tekorten demotiveert.

Tip 3. Doe de Competentiescan

Met de Competentiescan van Schouten & Nelissen, die je gratis kunt uitproberen, kun je jouw competenties meten. De scan maakt inzichtelijk hoe je scoort op de voor jouw functie essentiële competenties. Je krijgt niet alleen inzicht in jouw competenties, maar ook krijg je per competentie informatie over de ontwikkelbaarheid van de competentie, ontwikkeltips, coachingtips (voor coaches en managers), boeken en trainingen.

Tip 4. Spelenderwijs je competenties ontdekken

Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te voeren? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben? Speel het Competentiespel en krijg antwoord op je vragen. Met Competenties in kaart zie je in één oogopslag de meest gevraagde competenties. Daarmee vormt het een nuttige wegwijzer bij het werken met competenties. De competenties in deze waaier zijn ontleend aan het Schouten en Nelissen Competentiemodel.

Tip 5. Zoek direct trainingen op competentie

Heb je inzicht gekregen in je competenties? En wil je bepaalde competenties, zoals creativiteit, conflicthantering, coachen, stressbestendigheid of zelfsturing, versterken? Dat kan door middel van een training. Bij elke training benoemen we de competenties die je in die specifieke training ontwikkelt.