Accenture en Schouten & Nelissen in actie!

Een Learning Journey naar Nepal. Deze reis – een combinatie van leiderschapsontwikkeling en Corporate Social Responsibility – was een initiatief van Learning en de afdeling Corporate Citizenship. Accenture vindt het namelijk belangrijk anderen te helpen in hun groei en sterke relaties op te bouwen.

Het project omvatte twee doelen: ontwikkelingsorganisatie SABAH naar een hoger plan tillen én werken aan de eigen ontwikkeling. Voor dat tweede doel ging Jeroen van der Wouw van Schouten & Nelissen mee als coach. Hij observeerde de groepsleden en gaf ze feedback op hun manier van leidinggeven en relaties opbouwen.

SABAH verbetert de positie en leefomstandigheden van thuiswerkers in Nepal. Nepalese vrouwen maken thuis handgemaakte kleden en kussens, die SABAH in de markt zet. In tien dagen hebben medewerkers van Accenture een business case uitgewerkt én de organisatie geprofessionaliseerd.

Ook leerde de groep trusted relationships op te bouwen. Een mooie uitdaging, want in de Aziatische cultuur gaan relaties vóór de inhoud. De cultuur is veel hiërarchischer en beleefder dan in Nederland, waardoor mensen al gauw ‘ja’ zeggen en geen kritische vragen durven stellen.

De medewerkers van Accenture waren eager om SABAH extra succesvol te maken, maar coach Jeroen stimuleerde de medewerkers ook stil te staan bij hun eigen ontwikkeling. Men heeft meer inzicht gekregen in de eigen leiderschapsstijl en geleerd op een manier die beklijft. Bovendien heeft men de vrouwen van SABAH een grote stap verder geholpen. De perfecte combinatie tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader!

People4change

People4Change zendt professionals uit naar lokale hulporganisaties in Afrika en Azië om kennis en ervaring te delen. Veel organisaties zetten dit ook in als ontwikkelinstrument. Waarbij Schouten & Nelissen met training en coaching het leereffect kan versterken. Weten hoe? Kijk op onze pagina over people4change en op www.people4change.nl

SABAH

SABAH helpt Nepalese vrouwen die thuis tapijten en kleding maken met de marketing en promotie van hun producten, zodat ze een reguliere, eerlijke inkomstenbron hebben en onderdeel worden van het bedrijfsleven.