• Onze redactie

Als leider zelf alles beslissen is te riskant

Hoe vergroot je het aanpassingsvermogen en de slagvaardigheid van je organisatie? Steeds meer organisaties zetten in op autonome teams. Het is voor managers tenslotte niet meer mogelijk om zelf alle benodigde informatie te verzamelen en te duiden. En op basis daarvan de juiste beslissingen te maken.

Autonoom werken gaat uit van het principe dat mensen meer verantwoordelijkheid voelen en nemen wanneer zij eigenaarschap ervaren. Het doel van teamautonomie is de samenwerking op een niveau krijgen dat de optelsom van de individuen overstijgt. Dat verantwoordelijkheden matchen met expertises, het team elkaar weet aan te spreken en gebruikmaakt van elkaars kwaliteiten zijn voorwaarden voor succes.

Door optimaal samen te werken en het beste uit elkaar te halen, ontstaat een zichzelf voorbijstrevend geheel. Wanneer je dan samen de lat hoog legt, blijft een team innoveren en groeien.

Verder lezen?

Vraag gratis het magazine Mens@Org aan. Boordevol artikelen over een belangrijke vraag. Zijn jij, je medewerkers, teams en organisatie klaar voor de toekomst? Over een paar jaar ziet de wereld er al anders uit. Nieuwe skills en talenten worden belangrijk. Maar door te ontwikkelen kun je van toegevoegde waarde blijven en excelleren. Laat je inspireren!

Magazine aanvragen

  • Onze redactie