Corine van Wijhe over een verstoorde werk-privébalans

Wat we allemaal proberen te voorkomen, is dat de privésituatie lijdt onder de eisen van het werk. Toch lukt dit niet altijd. Iedereen heeft wel eens een periode waarin het werk in verhouding meer tijd en aandacht vraagt. ‘Maar het is de kunst om van deze uitzondering geen gewoonte te maken, zodat het niet ten koste gaat van het privéleven,’ aldus Corine van Wijhe, promovenda aan de Universiteit Utrecht.

Corine van Wijhe is promovenda op afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar de motivatie van mensen om hard te werken. Zij stelt dat het goed is voor alle hardwerkende mensen om van tijd tot tijd kritisch naar de eigen werk-privé balans te kijken. Bekijk onderstaande video waarin Corine vertelt over een verstoorde werk-privé balans.

Je werkprivébalans onder de loep!

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel voor je gezondheid en je prestaties op de werkvloer. Toch vinden veel mensen het lastig om een goed evenwicht tussen werk en privé te vinden, en gaat de investering in het werk vaak ten koste van de vrije tijd. Wil je weten hoe het is gesteld met jouw werk-privé balans? Doe de test en ontvang direct online feedback.

Direct aan de slag op je eigen werkplek

Nog even iets afmaken, ‘s avonds nog snel je mail checken, weer een privéafspraak afzeggen… Teveel werken kan een gewoonte worden! Dreigen andere zaken (en soms andere mensen) hierdoor tekort te komen? Hoogste tijd om het eens anders aan te pakken. Ga online en op je eigen werkplek aan de slag met je werk-privé balans. Lees meer over het online leertraject 'Verbeter de balans tussen werk en privé' of download de brochure.