Dagboek van een uitsteller – Joyce [deel 4]

Zo dan. Na een periode van alsmaar uitstellen, zit ik er ‘warmpjes’ bij. Ik heb mijn opdracht voltooid, mooie lessen opgestoken en er is weer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe projecten. Tijd voor een moment van bezinning. Lees hier mijn laatste dagboekentry voor Stop met Smoesjes.

Een wijze les over uitstellen
Wat er vorige week gebeurde was opmerkelijk, vond ik zelf. Al die tijd was ik met mezelf in strijd en maakte ik de opdracht Heel Groot. Toen ik er eenmaal bovenop dook, bleek dat alles mee te vallen. Die strijd had ik mezelf dus gemakkelijk kunnen besparen door gewoon aan de slag te gaan. Als ik één wijze les uit Stop met Smoesjes kan halen, dan is het dus wel:

Niet nadenken, maar doen.

Fast forward naar deze week. Ik had een meeting met de opdrachtgever om mijn werk te bespreken. Het goede nieuws: het project wordt breder getrokken. Het is daarmee niet meer alleen mijn feestje en dat voelt goed. Dat we het sámen met nog een paar andere collega’s gaan oppakken. Ik heb wel geleerd dat ik geen solist ben. Ik wil kunnen sparren, ventileren, brainstormen en meer van dat leuks.

Ta-da list voor een positieve boost
Om mijn 21 dagen af te ronden, heb ik mijn ta-da list ingevuld en opgehangen naast mijn bureau. Om de wijze lessen goed in mijn oren te knopen.

Compliment: “Je zit er lekker in.” En: “Jij triggert mij ook weer.”
Tevreden over: dat ik iets nieuws heb opgepakt en niet teruggefloten ben.
Verrassend: dat het minder tijd kostte dan ik dacht, toen ik er eenmaal écht voor ging zitten. Ik ben meer tijd kwijtgeraakt met uitstellen dan met daadwerkelijk de schouders eronder zetten.
Bang voor maar tóch gedaan: mijn nek uitsteken en vervolgens afgekraakt worden.
Helemaal à la mij: twijfelen, twijfelen, twijfelen. En er dan ineens vol voor gaan.
Lessons learned: stappen zetten en je beste draai eraan geven is beter dan blijven denken en dromen.

En daarmee brei ik een einde aan mijn Stop met Smoesjes-ervaring. Ik durf wel te beweren dat de opdracht zonder deze stok achter de deur nog steeds boven mijn hoofd zou hangen. Ik hoop dat jouw ervaring net zo positief was. En dat we allebei doorgaan met onze goede voornemens. Veel succes aan jou, mij en alle andere rasuitstellers!

Stop met smoesjes
Ga jij ook echt de stappen zetten om je doel te bereiken? Stop met smoesjes en ga samen met ons uitstelgedrag te lijf in 21 dagen.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij!