Dagboek van een uitsteller – Maurice [deel 1]

Ik, Maurice Stam, heb al erg lang de droom om een keer een marathon te lopen. Daarom doe ik mee aan Stop met smoesjes. Ik wil over 21 dagen kilometers in de benen hebben. Door middel van een fotoblog ga ik mijn ervaringen met jullie delen en neem ik jullie mee op mijn hardloop reis richting mijn doel.

Dinsdag 20 september, dag 1: In de startblokken
Vandaag besloten mee te doen aan Stop met smoesjes. Ik wil graag ooit een marathon lopen, maar begin eigenlijk nooit met trainen. Ik heb mijn hardloopschoenen op de deurmat gezet. Zo kan ik er niet meer omheen. Deze 21 dagen ga ik meters maken! Geen smoesjes meer, niet meer uitstellen.


Woensdag 21 september, dag 2: Doel vaststellen
Het gaat nu echt beginnen. Ik heb mijn doel vastgesteld. Ik wil in het voorjaar van 2017 de halve marathon van Utrecht lopen. Spannend, want het wordt nu echt serieus. Ik heb online een trainingsschema gemaakt dat mij helpt toewerken naar deze dag. Op de foto mijn schema voor de eerste 21 dagen. Ik denk dat ik de hulp van coach Anje-Marijcke goed kan gebruiken om niet vroegtijdig af te haken…


Donderdag 22 september, dag 3: Blijf focussen
Het is zover. De eerste meters zijn gemaakt. Of het lastig was? Nee. Er was geen smoesje te bedenken. Het was perfect weer en mijn schoenen stonden klaar in de gang. Op dag 3 heb ik wel de powersessie van Anje-Marijcke bekeken. De belangrijkste tip: focus houden op je doel en positief blijven denken. Ik heb nu al zin in de resterende dagen. Ik hoop dat het zo blijft.


Vrijdag 23 september, dag 4: Stap uit je comfortzone
Gisteravond heb ik weer lekker gelopen. Vandaag staat een rustdag in mijn trainingsschema. Daar houd ik me dan ook aan, geen smoesjes. Vandaag is een rustdag. Op zaterdag en zondag moet ik wel weer gaan lopen. En dat wordt lastig, want mijn weekend is al helemaal vol gepland. Hoe zorg ik ervoor dat ik het niet uitstel? De tip is verander iets geks in je omgeving. Ik denk dat ik vanavond maar ga slapen met mijn schoenen aan. Dan kan ik morgen direct als ik wakker wordt gaan lopen. Met dank aan de tip van Ben Tiggelaar.


De eerste stappen zijn gezet, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Niet alleen deze 21 dagen, maar ook richting de halve marathon. Volg mijn verrichtingen elke dag via twitter @MauriceStam. Volgende week verschijnt er een update met nieuwe foto’s.

Lees deel 2

Stop met smoesjes
Ga jij ook echt de stappen zetten om je doel te bereiken? Stop met smoesjes en ga samen met ons uitstelgedrag te lijf in 21 dagen.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij!