Dagboek van een uitsteller – Maurice [deel 2]

Ik, Maurice Stam, heb al erg lang de droom om een keer een marathon te lopen. Daarom doe ik mee aan Stop met smoesjes. Ik heb de eerste kilometers van het trainingsschema dat ik volg in de benen zitten. Nu heb ik nog ruim een week te gaan tot dag 21. Door middel van een fotoblog deel ik mijn ervaringen delen. Dit is deel 2.

Zaterdag 24 september, dag 5: kleine stappen
Met een druk weekend voor de boeg heb ik besloten  in de ochtend te gaan hardlopen. Ik heb de wekker er zelfs voor gezet. De temperatuur was prima. Dat maakt vroeg in de ochtend lopen best fijn. Ik liep alleen op een lange rechte weg. Mijn eindpunt bleef maar ver weg. Ik ben nu vijf dagen bezig. Het gaat goed, maar met kleine stapjes.Zondag 25 september, dag 6: partner in crime
Zondag is de dag dat ik meestal wat langer in bed blijf liggen. Lekker rustig wakker worden. Zo ook deze zondag. In de middag ga ik naar FC Twente vs Vitesse dus veel tijd om te gaan lopen is er niet. Ik heb wel een partner in crime gevonden. Ik ben vandaag samen met mijn vriendin gaan hardlopen. Gezellig, alleen loopt zij wel iets harder…Maandag 26 september, dag 7: rustdag
Vandaag stond in het schema een rustdag op het programma. Dat kwam mooi uit. Vanavond ben ik heerlijk gaan golfen. En ook wel even fijn om een dag niet aan mijn doel en de #stopmetsmoesjes actie te denken.Dinsdag 27 september, dag 8: hooray
Vandaag ben ik precies een week bezig. Hooray for today. Zo blij was ik dinsdagochtend. Na een dag werken was het wat minder hooray. Ik zou 3 km moeten lopen, maar het is niet gelukt. De valkuil: tv. Ik ben op de bank beland en heb het tv debat tussen Trump en Clinton teruggekeken. Ik had misschien toch beter kunnen gaan hardlopen...Woensdag 28 september, dag 9: off-day
Vandaag het 9e vakje open gekrast. Trakteer jezelf op een off-day. Die heb ik gisteren dus gehad. Vandaag ben ik streng voor mezelf geweest. Ik ben ’s avonds direct nadat ik thuiskwam gaan lopen. Dat gaf een lekker gevoel toen ik weer thuis kwam. Nu doorzetten.Donderdag 29 september, dag 10: hulplijn
Nu ik anderhalve week bezig ben kan ik wel voorzichtig een eerste balans opmaken. Ik vind het moeilijk om mij elke dag aan mijn schema te houden. Ik heb de powersessie van coach Anje-Marijcke vandaag bekeken. Zij gaf tips hoe ik om moet gaan met 'beren op de weg'. Ik kan er nu wel weer even tegenaan.Vrijdag 30 september, dag 11: feedback
Feedback vragen is belangrijk. Zo weet je of je op de goede weg bent en kun je eventueel bijsturen. De afgelopen week heb ik tijdens de lunch aan verschillende mensen gevraagd hoe zij door die eerste fase heen zijn gekomen. Ook heb ik mezelf echt ingeschreven voor de halve marathon. Mijn doel is nu echt geworden.

We zijn onderweg en het gaat wel goed, maar ik heb nog een lange weg te gaan richting mijn halve marathon. Ik mag niet terug vallen in oude patronen. Geen smoesjes. Volg mijn verrichtingen elke dag via twitter @MauriceStam. Volgende week verschijnt er een update met nieuwe foto’s.

Stop met smoesjes
Ga jij ook echt de stappen zetten om je doel te bereiken? Stop met smoesjes en ga samen met ons uitstelgedrag te lijf in 21 dagen.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij!