• Onze redactie

Een coach zoeken: waarop moet ik letten?

‘Mijn leidinggevende zegt tegen mij dat ik een coach moet zoeken. Ik weet niet zo goed waarom hij dat vindt. Ik vraag onze HR-manager hoe ik een coach moet zoeken, en wat dat eigenlijk is: coaching. De HR-manager geeft mij een lijst met namen die ik kan bellen met de mededeling: “Je moet maar aan de coach vragen wat hij precies doet.” En dan sta ik weer buiten.’

Helaas is de bovenstaande case nog altijd realiteit. Volgens Esmee Verhagen, psycholoog en consultant bij Schouten & Nelissen bestaan er nog veel misverstanden over coaching. "Coaching betekent niet eindeloos je hart luchten en is het meer dan alleen een ‘goed gesprek’. Je krijgt geen adviezen over hoe je iets moet aanpakken. En het houdt ook niet in dat je samen de energie voelt en de coach wel weet wat goed voor je is. Coaching is niet het analyseren van je problemen of praten met bomen. Een coach is daarnaast geen leidinggevende met wie je het goed kunt vinden en met wie je ook over privézaken praat. Coaching bestaat uit meer dan alleen een naambordje op de deur spijkeren en zeggen dat je coach bent.

‘Wat is coaching dan wel?’ vraag je jezelf wellicht af. Coaching is een effectieve tool* voor het verhogen van het functioneren van individuen binnen een organisatie. Volgens Verhagen heeft coaching een significant positief effect op:

  • prestatie en vaardigheden
  • welzijn
  • coping
  • werk-attitude
  • doelgerichte zelfregulatie

Vereisten coach(ing)
Wanneer je je wilt inschrijven voor een coachingstraject is het belangrijk om te letten op de vooropleiding van de coach (psychologie of een erkende coachingsopleiding). Daarnaast is het een voorwaarde dat de coach een methode of methodes hanteert die bewezen effectief zijn. Evaluaties of referenties zeggen minder over de kwaliteit van de coaching. Een aantal componenten van ‘coaching’, zoals een luisterend oor en aandacht, wordt altijd positief gewaardeerd en zegt niets over of de coachee zich daadwerkelijk heeft ontwikkeld op de gewenste thema’s.

Iets voor jou?
Werk met een coach aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Krijg inzicht in je waarden en talenten, zet stappen om je doelen te bereiken en ontdek hoe jij zelf de regie kunt nemen. Met een coach bereik je snel resultaat en kun jij het beste uit jezelf halen. Bekijk onze mogelijkheden voor persoonlijke coaching, stress en vitaliteitscoaching en loopbaancoaching.

Coaching binnen jouw organisatie
Wanneer er binnen jouw organisatie door verschillende coaches wordt gecoacht, kan het veel opleveren om coaching gerichter te organiseren door bijvoorbeeld een erkend assessment af te nemen en alleen gecertificeerde coaches in de pool op te nemen. Op die manier ben je verzekerd van kwalitatief hoge en effectieve coaching. Ontdek de mogelijkheden die Schouten & Nelissen biedt voor coaching binnen organisaties.

*Theeboom, Beersma & Vianen, 2013

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Onze redactie