Verandering is ontwikkeling, hoe zorg jij voor ontwikkeling?

Onderzoek van De Nederlandsche Bank laat zien dat in Nederland naast ongeveer 600 duizend werklozen nog eens 1,5 miljoen mensen op zoek zijn naar een baan of meer werk. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt razendsnel door digitalisering, automatisering en internationalisering. Nu al werkt zo’n 35% in de flexibele schil. Volgens sommige experts zal dit de komende jaren zelfs oplopen tot 50%. Met al deze veranderingen is het dus belangrijker dan ooit om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Aan welke competenties werk jij?
Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Deze bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen een bepaalde organisatiecultuur. We geven jou 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Tip 1. Weet waar je nu staat
In welke mate beschik je al over bepaalde competenties? Als je weet over welke competenties je beschikt kun je beter bepalen waar je naartoe wilt. Wat zou je bijvoorbeeld kunnen veranderen om beter en prettiger te functioneren? Op internet vind je vele competentielijsten waardoor je je kunt laten inspireren.

Tip 2. Schenk aandacht aan je sterke kanten
Het ontwikkelen van je sterke kanten is vaak makkelijker dan het wegnemen van je tekorten. Bekijk dan ook welke competenties aansluiten bij bestaande interesses, wensen, ambities en voorkeuren. En bedenk je goed dat werken aan mogelijkheden motiveert. Werken aan tekorten demotiveert.

Tip 3. Doe de Competentiescan
Met de Competentiescan van Schouten & Nelissen, die je gratis kunt uitproberen, kun je jouw competenties meten. De scan maakt inzichtelijk hoe je scoort op de voor jouw functie essentiële competenties. Je krijgt niet alleen inzicht in jouw competenties, maar ook krijg je per competentie informatie over de ontwikkelbaarheid van de competentie, ontwikkeltips, coachingtips (voor coaches en managers), boeken en trainingen.

Tip 4. Spelenderwijs je competenties ontdekken
Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te voeren? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben? Speel het Competentiespel en krijg antwoord op je vragen. Met Competenties in kaart zie je in één oogopslag de meest gevraagde competenties. Daarmee vormt het een nuttige wegwijzer bij het werken met competenties. De competenties in deze waaier zijn ontleend aan het Schouten en Nelissen Competentiemodel.

Tip 5. Zoek direct trainingen op competentie
Heb je inzicht gekregen in je competenties? En wil je bepaalde competenties, zoals creativiteit, conflicthantering, coachen, stressbestendigheid of zelfsturing, versterken? Dat kan door middel van een training. Bij elke training benoemen we de competenties die je in die specifieke training ontwikkelt.

Wil je de competentiescan doen of ben je benieuwd welke training past bij jouw ontwikkelingsvraag?
Neem dan contact met ons op via 0418 - 688 666.