• Joyce Hardholt

Help, ik krijg een compliment, wat nu?

Wij mensen doen meer goed dan fout. Toch bruist het op de meeste kantoren niet van de complimenten. En als iemand wel zijn waardering uit, zeggen we: “ach, zoveel stelde het niet voor.” We saboteren complimenten door ze te ontkrachten, te wantrouwen of de aandacht af te leiden. Daarom een simpel stappenplan om complimenten goed in ontvangst te nemen.

Hoe leuk een compliment ook kan zijn, we voelen ons er vaak verlegen en ongemakkelijk door. We hebben geleerd dat opscheppen niet hoort en een compliment aannemen brengt ons in de gevarenzone. Of we geloven niet dat de ander zo positief is over ons. Misschien probeert hij ons te paaien? Bescheidenheid, ongeloof en achterdocht maken dat we het compliment afzwakken en onze schouders erover ophalen.

Herken je onderstaande gedachtes of reacties bij jezelf?

De ander: “Knap hoe je met dat lastige project bent omgegaan!”
Jij denkt/zegt: “Nou, zus en zo ging anders helemaal mis” (jezelf tekort doen, perfectionisme)
Jij denkt/zegt: “Die en die heeft er ook hard aan gewerkt” (het een ander meer gunnen, valse bescheidenheid)
Jij denkt/zegt: “Wat wil je van me?” (twijfel aan oprechtheid en intenties)

De kracht van een compliment
Een compliment aannemen is niet arrogant, maar betekent dat je de mening van de ander erkenning geeft. Juist door een compliment te accepteren, krijgen zowel jijzelf als de ander de bevestiging dat je er mag zijn. Dat je ertoe doet.

Een compliment laten binnenkomen helpt je dan ook bij het (verder) ontwikkelen van je zelfkennis en zelfvertrouwen. En bij ontdekken wat jouw persoonlijke kracht is. Daarnaast versterkt het de relatie die je hebt met de ander.

Dat neemt niet weg dat velen zich geen raad weten met een compliment. Door de stappen hieronder te doorlopen kan je er meer uithalen en er meer van genieten.

Zo neem je een compliment in ontvangst: 8 stappen
#1. Verbinding maken
Iemand wil je influisteren wat hij aan jou waardeert. Vergeet daarom even dat je over een uur een deadline hebt en luister aandachtig naar wat de ander vertelt.

#2. Een open houding aannemen
Je ontmoedigt de ander wanneer je blik op die vlek in het tapijt is gericht. En wanneer je ook je schouders laat hangen ziet hij duidelijk dat het voor jou ongemakkelijk voelt. Hij denkt voortaan wel twee keer na voordat hij zijn lof uitspreekt. Let dus op je non-verbale houding. Sta rechtop en kijk de ander in de ogen terwijl jullie praten.

#3. Waardering tonen
Een compliment (onbewust en onbedoeld) onderuit halen geeft jou geen goed gevoel, maar de ander ook niet. Want hoe serieus neem je zijn woorden dan? Toon respect voor de ander door hem te bedanken en geef jullie daarmee allebei een positieve vibe.

#4. Benoemen wat het met je doet
Spreek op een positieve manier uit dat het compliment je raakt. “Dankjewel, ik word er verlegen/warm/rood van.” Je uit dat de lovende woorden iets met je doen en geeft de ander zo erkenning en waardering.

#5. Geen ruilhandel doen

Direct een compliment teruggeven is ook een vorm van het compliment dat je ontvangt wegwuiven. Je geeft het tenslotte niet de aandacht die het verdient. En je verplaatst de spotlight naar de ander, maar ervaart hij jouw compliment dan wel als oprecht? Of ziet hij het als moetje van jouw kant?

#6. Niet doorschuiven
Natuurlijk is de bijdrage van iemand anders ook heel belangrijk geweest, maar je hoeft niet direct te roepen dat het een team effort was en dus vooral niet aan jou te danken. Zeg bijvoorbeeld: “Dankjewel, ik ben ook heel blij met het resultaat en enorm trots op het team.” Zo doe je recht aan jezelf en de anderen die eraan hebben meegewerkt zonder het compliment af te zwakken.

#7. Niet rationaliseren

Ga niet uitgebreid verklaren wat je gedaan hebt en waarom. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden of verdedigen, de ander is immers al om.

#8. Doorvragen

Misschien wil je jezelf ‘er vanaf maken’ met een simpel bedankje en snel overgaan tot de orde van de dag. En dat is in de basis prima. Maar misschien kun je nog iets van de mooie feedback leren? Je hebt een snaar geraakt, je zit op het juiste spoor. Wat deed je precies dat de ander zo waardeerde en welk effect had dit op hem? Hoe kan je dit gedrag vaker inzetten?

Meer uit je gesprekken halen?

Je voert dagelijks tientallen gesprekken met collega’s, klanten en andere mensen om je heen. Denk je dat hier voor jou winst te halen valt? Wil je werk maken van je communicatievaardigheden en soepeler communiceren, zonder misverstanden? Denk dan eens aan een training Feedback geven en ontvangen of Effectief communiceren in één dag.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Joyce-Hardholt
    Joyce Hardholt

    Tekstschrijver