Het winnende ondernemerschap van Paulien Cornelisse: 4 kwaliteiten

Dat Paulien Cornelisse haar laatste boek zelf uitbracht, was nieuws op nu.nl. Voor haar was het een logische turn of events. Paulien is dan ook méér dan het creatieve brein achter haar werk. We zien 4 verfrissende kwaliteiten die haar succes bepalen.

#1. Zet vraagtekens bij het normale

Bij dingen die heel Nederland normaal vindt, krabt Paulien zichzelf achter de oren en slijpt ze haar pen om er een scherpe observatie over te maken. Wat je daaruit kunt leren als leider: dat we iets normaal vinden, wil niet zeggen dat het dat ook is. Succesvolle leiders laten zichzelf en hun mensen niet belemmeren door vaste en mogelijk inefficiënte patronen. Zij stellen juist lastige vragen zoals: is dit het wel? Kunnen we het anders of beter?

#2. Zie waar anderen straal aan voorbijgaan
Paulien legt een vergrootglas over het alledaagse. Juist dingen die we achteloos passeren, maar die ondertussen wel een rol spelen in ons leven. Het resultaat zijn verrassende en rake observaties, waar vaak niemand aan heeft gedacht. Paulien denkt out of the box omdat ze met een glasheldere bril kijkt en een naïeve, nieuwsgierige houding heeft. Alleen vanuit daar kun je innoveren en jezelf en de organisatie soepel de toekomst inloodsen.

#3. Roei met de juiste mensen
Paulien is al jaren zelf de producer van haar theatershows. Voor haar was het dan ook een logische stap om haar laatste boek in eigen beheer uit te brengen, die al sinds verschijnen de bestsellerlijsten siert. Om dat te realiseren verzamelde ze een team van experts om zich heen die samen met haar de boot bemannen. Voor succesvol leiderschap heb je mensen nodig die strijden voor het doel van je organisatie. Professionals met de juiste talenten op de juiste plek voor hen. Bedenk vooral waarom je dat doel wilt bereiken om je team mee te krijgen; laat het ook hun waarom zijn. Zo krijg je alle neuzen dezelfde kant op.

#4. Omarm ook de ruwe randjes
Met haar psychologische achtergrond zit het ingebakken: Pauliens interesse in de mens. Juist daardoor kan ze zichzelf en ons onder de loep leggen zonder onze eigenaardigheden meteen af te schieten. Voor leiders is het belangrijk om te beseffen dat je met real life mensen te maken hebt. Met alle mooie kwaliteiten en talenten die ze hebben, maar ook alle ruwe randjes. Omarm mensen als geheel. Zij zijn de motor voor je succes. Het gaat om wat er onder de streep staat, niet om de foutjes die elk mens heeft en maakt. Om te ontwikkelen, hoort vallen en opstaan erbij.