• Joyce Hardholt

Hiep hoi, kerst‘vakantie’!

Bewaak jij als een van de weinige collega’s dit jaar tijdens de feestdagen het fort? Goed nieuws voor jou! Want met deze tips haal je meer uit je ‘kerstvakantie’ dan een gemiddelde werkweek.

Juist in de kerstvakantie kun je lekker werken. Door de rust kun je echt verder komen, je creativiteit vrij baan geven en je tijd goed besteden. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? We geven je tien manieren om moeiteloos de feestperiode door te komen.

1. Happy new year!
Persoonlijk contact is meer waard dan je jezelf soms realiseert. Mail je zakenrelaties om ze het allerbeste te wensen en te bedanken voor de samenwerking. Ook leuk: schrijf een leuk kaartje voor die fijne collega en leg dit op zijn/haar bureau, zodat hij/zij het op 4 januari vindt.

2. Kraak je hersenen
Een leeg kantoor betekent alle tijd om nieuwe ideeën te verzinnen. Je hoeft even helemaal nergens anders aan te denken. Laat je creatieve geest los en werk je beste idee(ën) uit. Zo kan je misschien nog wel eens verrassend uit de hoek komen als je het je manager voorlegt in het nieuwe jaar.

3. Maak een inhaalslag
De kerstvakantie is natuurlijk hét moment om achterstallige klussen weg te werken. Begin met de klus waar je het meest tegenop ziet. Misschien niet zo inspirerend, wel heel effectief. Jij kunt het nieuwe jaar met een schone lei beginnen. Heerlijk toch?

4. Volg de uitblinkers
Social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Update je account en volg interessante mensen en bedrijven. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws in jouw vakgebied.

5. Connect yourself
Voeg je contactpersonen toe op LinkedIn. Dit is een ideale manier om up-to-date te blijven. Je kunt gemakkelijk zien waarmee anderen zich bezighouden en doet ondertussen ook inspiratie op.

6. Maak een praatje
Voor die enkele beller kun je uitgebreid de tijd nemen. Hij zal zich gehoord en gewaardeerd voelen en daarmee krijg je er weer een blije klant bij. Extra tip: maak er een onderzoekje van en vraag de klant hoe hij je product of dienst ervaart en of hij verbeteringen heeft.

7. Maak de balans op
Wat maakte je blij in 2016? Wat heb je geleerd? Maak de balans op en formuleer een plan voor 2017. Denk aan: Wat wil je anders doen? Wat wil je ontwikkelen en hoe kun je dat bereiken?

We wensen je hele fijne feestdagen!

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Joyce-Hardholt
    Joyce Hardholt

    Tekstschrijver