• Maurice Stam

Hoe krijg je jouw medewerkers enthousiast voor een opleiding?

70% van de hr-professionals vindt dat de medewerker zelf de regie moet nemen in de besteding van opleidingsbudget. Maar wat als je medewerker niet te motiveren is voor een opleiding? Of de tijd ontbreekt om een training te volgen? Hoe zorg je dan dat je medewerker, en dus de organisatie, zich toch ontwikkelt?

Schone taak voor hr’ers
Het zit er dik in dat jouw organisatie een opleidingsbudget heeft voor medewerkers. Zodat mensen hun kennis en vaardigheden kunnen versterken. Een opleiding, training of het volgen van een masterclass zijn zomaar wat voorbeelden die je medewerker en dus je bedrijf verder kunnen helpen. Even weg van kantoor en focussen op je ontwikkeling. Dat moet bij je medewerkers toch als muziek in de oren klinken?

Schijn bedriegt. In de praktijk blijkt dat veel medewerkers het budget niet gebruiken. Waar heeft dit mee te maken? Komt het omdat 18% van de medewerkers niet bekend is met opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling, er geen tijd voor is of omdat ze niet enthousiast genoeg zijn om het budget in te zetten? In al deze gevallen ligt er een schone taak voor jou als hr’er.

Het stuur in eigen handen nemen
Terwijl een ruime meerderheid van de hr’ers vindt dat medewerkers zelf meer regie moeten nemen, geven medewerkers juist aan dat leidinggevenden te weinig sturen op het opleiden. Als aanvullende redenen noemen medewerkers dat er te weinig tijd voor is en een duidelijk opleidingsplan ontbreekt. Werk aan de winkel dus voor de hr-professional.

Gelukkig is altijd een deel van je mensen wel enthousiast over de ontwikkelingskansen die je hun aanbiedt. Maar hoe krijg je jouw overige medewerkers in de ontwikkelstand? Zet de mensen die wel positief zijn over het volgen van een opleiding als ambassadeur in. Zorg ervoor dat zij hun eigen collega’s enthousiast maken door het vertellen van ervaringen en wat het concreet oplevert. Daarnaast ligt hier een mooie rol voor leidinggevenden. Zorg dat opleiden op hun agenda staat en zij hun teamleden hierin stimuleren.

Bevlogenheid met job crafting
Naast je medewerkers stimuleren, kan je ook werken aan hun bevlogenheid door job crafting toe te juichen. Job crafting is zelf je baan ‘herontwerpen’ om zo het werk interessanter en uitdagender te maken. Door job crafting aan te moedigen zorg je dat de baan optimaal aansluit bij de talenten en ambities van je medewerker. Een mooi bijeffect is dat wanneer mensen zelf gaan job craften, ze de mogelijkheden tot ontwikkelen ook gaan inzien. En dat is goed nieuws voor hr. Zo groeit je medewerker en dus ook je organisatie.

5 tips om je medewerkers te motiveren
1) Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn van het opleidingsbudget en de mogelijkheden
2) Stel genoeg tijd beschikbaar voor de eigen ontwikkeling
3) Stel samen een opleidingsplan op
4) Zorg dat je medewerkers elkaar enthousiast maken voor een opleiding
5) Geef je medewerkers meer eigen regie in het werk

Trainingen per prijscategorie
Met opleidingsbudget kunnen medewerkers zichzelf en daarmee de organisatie versterken. Laat het opleidingsbudget niet verdwijnen en zorg dat je medewerkers er nog dit jaar gebruik van maken. Is het opleidingsbudget bekend? Bekijk dan onze pagina met top 10 trainingen per prijscategorie.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Foto_maurice
    Maurice Stam

    Content marketeer