Innovatieve trainingsmethode in zorgsector scoort!

Sinds eind 2009 organiseert Schouten & Nelissen teamtrainingen voor medische behandelteams die regelmatig te maken hebben met spoedeisende zorg. Dit gebeurt bij Medsim, een simulatiecentrum voor medische professionals dat ontwikkeld is om de patiëntveiligheid in ziekenhuizen te vergroten. In 2010 zijn er bij Medsim zo’n 80 teams getraind, met een gemiddelde beoordeling van 8,8 door de deelnemers.

Medsim

In Nederland overlijden ieder jaar 1.735 mensen als gevolg van een vermijdbare, onbedoelde gebeurtenis in het ziekenhuis. Meer dan de helft (65%) van de onbedoelde schade bij ziekenhuispatiënten is gerelateerd aan menselijke factoren als vaardigheid, gedrag en communicatie. Zaken die te beïnvloeden én te leren zijn. Schouten & Nelissen en Medsim leren artsen en verpleegkundigen goed met elkaar samen te werken tijdens acute situaties en trainen intensief specifieke vaardigheden.

Beoordeling

In 2010 zijn er bij Medsim zo’n 80 medische teams getraind. Deelnemers van de teamtraining beoordeelden deze training gemiddeld met een 8,8. Bijna 500 trainees, waaronder gynaecologen, arts assistenten, verloskundigen en verpleegkundigen evalueerden de teamtraining.

Meer weten over het simulatiecentrum Medsim en de teamtrainingen van Schouten & Nelissen? Bekijk hier een video met meer informatie.