• Onze redactie

Leidinggeven op afstand: 5 tips

Leuk en aardig, die flexibele werkplekken en werkuren. Maar voor managers vaak een grote zorg. Hoe weet je of alles nog goed gaat? Dat je medewerkers met de juiste dingen bezig zijn? Slimme tips voor virtueel leidinggeven.

Je medewerkers bezig zien met hun werk is voor veel leidinggevenden geruststellend. Even langslopen, kijken waar ze mee bezig zijn, of ze ergens tegenaan lopen. Een paar vragen stellen en je bent weer helemaal bij. Waar nodig stuur je ter plekke bij of bied je even wat hulp. Alles onder controle!

Gelukkig kan dit allemaal ook prima op afstand. Maar daarvoor moet je als leidinggevende wel wat doen. Vijf tips:

#1. Communiceer bewust met elkaar en maak daar afspraken over

Middelen te over om virtueel contact te houden of informatie te delen: telefoon, e-mail, chat, app, videocalls en -conferenties. Niet elk middel leent zich voor alles, dus ken de voor- en nadelen van elk systeem en zet het doelgericht in.

#2. Zorg voor een virtueel koffieautomaat

De olie in de samenwerking is hoe goed mensen elkaar persoonlijk kennen, met hun grote en kleine kanten, interesses en zorgen. Bij een lokaal werkend team groeit die kennis van elkaar vanzelf, met name door het informele contact bij de koffie.

Bij een virtuele samenwerking moet je dus bewust ook sociaal contact initiëren. Je belt en mailt óók over alledaagse en privé zaken. Daarover maak je zelfs formele afspraken. En als leidinggevende geef je natuurlijk het voorbeeld.

#3. Leer je medewerkers leiding vragen

Als goede baas geef je situationeel leiding en daarmee ontwikkel je je mensen tot bekwame en gemotiveerde medewerkers. Bij werken op afstand kan dat ook, als je je mensen leert te vrágen om de leiding die ze nodig hebben.

Laat hen merken dat ze om instructie mogen vragen indien nodig, dat ze met jou ook hun (tijdelijke) demotivatie kunnen bespreken, of dat ze met je kunnen sparren in het zoeken naar een oplossing.

#4. Wees te vertrouwen en vertrouw

Transparantie, betrouwbaarheid, deskundigheid, invloed, durf, vertrouwen, dat is wat je medewerkers van je verwachten. Toon het, en je zult merken dat tip 3 ook echt lukt.

#5. Delegeer zorgvuldig

Delegeren is meer dan een vage opdracht geven en wegwezen. Maak goede afspraken over doel, resultaat, randvoorwaarden, bevoegdheid, voortgangsbesprekingen, middelen enz. En natuurlijk kent je medewerker zijn voorkoppelplicht ('als omstandigheden wijzigen, meld ik dat vóórdat ik bijstuur') en jij je hulpplicht.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Onze redactie