Overname Bestuursacademie en Cirquest

Zaltbommel, 19 september 2011 – Schouten & Nelissen neemt per 1 oktober 2011 (overheids)opleider Bestuursacademie Nederland en e-learningspecialist Cirquest over. Met als belangrijkste doel: de ambtenaar 3.0 nog beter bedienen met een op maat gesneden opleidingsaanbod. Met de overnames kan het trainings- en adviesbureau haar positie binnen de overheid verder verstevigen en haar activiteiten en expertise rondom e-learning uitbouwen.

De totale Schouten & Nelissen Groep telt met de overnames ruim 550 professionals. Samen met zo’n 1.000 freelancers verzorgen zij een kwalitatief hoogwaardig en uniek aanbod aan MBO-, HBO- en masteropleidingen, trainingen, coachingstrajecten, organisatieadvies en publicaties in Nederland.


Kwaliteit
Cor Vink, voorzitter raad van bestuur van de Schouten & Nelissen Groep: ‘De overname brengt het beste van drie werelden bij elkaar. De Bestuursacademie is hét A-merk als het gaat om vakopleidingen voor ambtenaren. Door dit te blenden met de E-learning component van Cirquest en de gedragscomponent van A-merken Schouten & Nelissen en zusteronderneming ISBW, zijn wij in staat de ambtenaar 3.0 de beste kwaliteit van opleidingen te bieden.’
Schouten & Nelissen is al zeer actief in de overheidsbranche. Dit bleek onder andere uit het onafhankelijk trendonderzoek ‘Werken in de overheid’ van Sdu Uitgevers eind 2010, waarin zij een nummer 1 positie scoorde in HRM Advies en een nummer 3 positie in Opleiding & Training. Met de overname van de Bestuursacademie wil het bedrijf haar positie binnen de overheid stevig verankeren.


Match
Joost de Jong, directeur van de Bestuursacademie Nederland, vond in Schouten & Nelissen de juiste strategische partner: ‘Beide partijen vullen elkaar uitstekend aan en vormen een unieke match. Wij hebben een inhoudelijk sterke positie in de overheidsbranche. Zij hebben de juiste kennis en ervaring in het trainen van soft-skills. Beide A-merken zullen elkaar ook in de perceptie van de klant goed aanvullen. Bovendien komt het Rijnlands model van Schouten & Nelissen overeen met onze uitgangspunten. Het zijn beide echte mensenorganisaties.’ De Jong blijft directeur van de Bestuursacademie dat onder eigen naam als onafhankelijke organisatie blijft opereren.

Kansen
In 2010 werd Cirquest overgenomen door Bestuursacademie Nederland. Met de overname van de Bestuursacademie maakt nu ook Cirquest onderdeel uit van de Schouten & Nelissen Groep. Jaap van der Steen, oprichter en directeur van Cirquest, ziet kansen: ‘Met een partner als Schouten & Nelissen kunnen we onze High Impact Trainingsmethode, een combinatie van e-learning, multi-mediale trainingstools en intensieve gedragstraining, in een sneller tempo verder in de markt zetten.’

(Inter)nationale ambities
De overname is in lijn met de (inter)nationale groei ambities van Schouten Global, de holding waar Schouten & Nelissen Groep deel van uitmaakt, aldus directievoorzitter Marcel van Bronswijk. Eerder dit jaar nam zij al het Russische Concept Training over en opende een vestiging in Vietnam. Naar verwachting wordt in 2011 ook nog een derde vestiging in China geopend. Hoewel de Bestuursacademie Nederland voornamelijk lokaal en op de Nederlandse Antillen opereert, zien Schouten Global en Cirquest kans hun internationale krachten te bundelen. Schouten Global blijft actief om andere kwalitatieve A-merken, spelers in Nederland én buitenland, over te nemen.