Pascal over Strategisch beïnvloeden: ‘Niet alleen met je hoofd luisteren’.

Het frustreerde Pascal (40) enorm. De senior communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam bracht een goed doortimmerd advies uit aan een wethouder. Toch bleef de man vragen stellen waardoor Pascals advies niet aan kwam. Hij wilde doorgronden wat er aan de hand was en schreef zich in voor de opleiding ‘Strategisch beïnvloeden van het krachtenveld’.

‘Het was niet de eerste keer dat me zoiets overkwam. Ik had eerder goede adviezen uitgebracht die het niet haalden. Druk uitoefenen hielp dan niet. Voor mij was het onverklaarbaar. Ik wilde begrijpen hoe ik dergelijke situaties beter kon aanpakken. Dankzij de training ‘Strategisch beïnvloeden van het krachtenveld’ heb ik daar nu een goed beeld van.‘

Senioren

‘Mijn keuze voor Schouten & Nelissen was logisch. Ik had er vaker trainingen gedaan en telkens tot mijn volle tevredenheid. Deze keer zaten er tien deelnemers in mijn groep. Leidinggevenden, managers en adviseurs. Ze hadden allemaal het niveau van een senior. Dat was niet voor niets, zo zou tijdens de training blijken.’

Grondige intake

‘De intake was superbelangrijk. De trainer en ik hadden een intensief, persoonlijk gesprek van tweeëneenhalf uur. De trainer vond het belangrijk om te checken of er een klik was. Als die ontbrak, zou er onvoldoende vertrouwen zijn geweest om de training samen te doorlopen.

De trainer sloot met iedere deelnemer een persoonlijk contract. Zo kon hij de lessen en oefeningen afstemmen op de individuele wensen van de deelnemers.

Vanzelfsprekend stelde hij ook met mij een contract op. Ik wilde begrijpen waarom ik weerstand kreeg op een advies dat van A tot Z leek te kloppen. Daarnaast wilde ik leren hoe ik die weerstand kon ombuigen naar steun.’

Veilige omgeving

‘Het is ondoenlijk om alle onderdelen van de training weer te geven. Er gebeurde te veel. Zichtbare dingen, maar ook onzichtbare dingen die je moest aanvoelen. Ik heb diep respect gekregen voor de trainer. Hij voerde intensieve gesprekken met de deelnemers afzonderlijk en opende de diepere lagen van hun ziel.

Zij stonden dit toe omdat hij een veilige omgeving had gecreëerd. Een omgeving waarin ze zich vrij voelden om over kwetsbare onderwerpen te praten. Bijvoorbeeld over hun eigen houding. Waarom gedragen ze zich zoals ze doen? Wat zijn hun ongeschreven regels? Hoe reageren anderen daarop? Hoe effectief is dat als ze invloed willen uitoefenen?’

Vertrouwen

‘De training ging over het effectief beïnvloeden van jouw krachtenveld. Het draaide daarbij vooral om de vraag: wat doe jij in dat krachtenveld? Dat bepaalt of je succes hebt. Je kunt pas succes boeken als je een verbintenis aangaat met de mensen in jouw krachtenveld.

Cruciaal is dat je hen niet alleen met je hoofd benadert. Ga een niveau dieper en benader hen ook met je hart. Als je dat doet, zullen jullie elkaar beter aanvoelen. Er ontstaat dan vertrouwen. Daardoor heb je meer kans dat je met een passend advies kunt komen. Een advies dat rekening houdt met hun wensen en behoeften. Ik heb dit persoonlijk ondervonden toen ik meedeed aan oefeningen tijdens deze training.

Hoofd én hart 

Ik kom terug op mijn advies aan de wethouder aan het begin van dit verhaal. Mijn fout was dat ik alleen met mijn hoofd naar hem heb geluisterd. Ik had ook met mijn hart moeten luisteren. Dan was ik erachter gekomen dat hij zich nog onvoldoende comfortabel voelde om met mijn advies de boer op te gaan.

Ik had vragen moeten stellen om erachter te komen hoe ik zijn oncomfortabele gevoel kon wegnemen. Als ik dat had gedaan zou hij mijn advies eerder hebben kunnen omarmen.’

Collega’s melden zich aan

‘Terugkijkend op de training moet ik zeggen dat ik er meer heb uitgehaald dan ik had verwacht. Ik vond het indringend en geweldig! Ik heb er met zoveel enthousiasme over verteld dat een aantal van mijn collega’s zich inmiddels ook hebben aangemeld.’

Creëer het draagvlak dat je wenst

Ben je leider, manager of adviseur? En wil je effectief navigeren in het krachtenveld van je organisatie? Denk eens aan de training Strategisch beïnvloeden. Je leert hoe je mensen in beweging krijgt, kunt gedragspatronen doorbreken en stuurt op resultaten.

Bekijk de training