Schaakgrootmeester volgt online MBA

De Chinese Zhaoqin Peng heeft een druk leven. Ze is internationaal schaakgrootmeester, werkt als communicatieassistent en schaakcoach, besteedt veel tijd aan haar familie en ziet zelfs kans om een MBA-opleiding te volgen. ’Op het gebied van schaken heb ik het topniveau bereikt, nu wil ik mijn kennis verbreden om in mijn werk op topniveau te presteren.

De Chinese Zhaoqin Peng is internationaal schaakgrootmeester. Sinds 1997 won ze de Dutch Women’s Championship maar liefst dertien keer. De laatste editie won ze zelfs negen van de tien partijen! Naast haar topprestaties binnen deze denksport werkt ze ook aan haar maatschappelijke carrière. Voor het bedrijf Vomilek Generators, dat generatoren van China naar Europa importeert, werkt ze als parttime communicatieassistent. Daarnaast is zij actief als schaakcoach. Zhaoqin Peng bereikte op het gebied van schaken topniveau. Nu wil ze haar kennis verbreden en verschillende vaardigheden verder ontwikkelen om ook in haar werk op topniveau te presteren. Dit probeert ze te bereiken door te kiezen voor de online MBA-opleiding van Schouten University.

‘Schouten University werkt met ‘blended learning', een combinatie van online en offline lesmethoden, waardoor ik online studeer waar en wanneer ik maar wil. Op die manier kan ik mijn aandacht goed verdelen tussen mijn familie, mijn werk als communicatieassistent en vooral ook mijn werk als schaakcoach. Dat Schouten University ook actief is in China is voor mij ook één van de redenen om voor haar te kiezen.

Via mijn MBA til ik mijn Engels naar een hoger plan, doe kennis op, groei in mijn vaardigheden en ontmoet mensen die mijn interesses delen. Je verbreedt duidelijk je horizon. Als ik eenmaal mijn MBA heb behaald ben ik niet alleen meer waard voor mezelf maar geef ik ook nog een goed voorbeeld aan mijn zoon. Zo geef ik invulling aan mijn motto: Als je jezelf een doel stelt in het leven kun je dat ook halen.

Mijn droom is om jonge mensen te coachen op schaakgebied. Op die manier kan ik mijn passie voor schaken, mijn avonturen en ervaring overbrengen. Ook wil ik groeien in mijn werk zodat ik betrokken kan blijven in het internationaal zakendoen tussen China en Nederland. En onderdeel kan worden van de economische groei van China en haar toekomst. De MBA-opleiding van Schouten University biedt me waardevolle kennis en helpt mij in het bereiken van deze doelen!’

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze online MBA? Bezoek dan hier de website van Schouten University.