• Onze redactie

Slimme manieren om opleidingsbudget te krijgen

Je wilt jezelf ontwikkelen en hebt daar budget voor nodig. Maar hoe overtuig je jouw leidinggevende? Deze 7 manieren helpen je om opleidingsbudget te scoren.

Met opleidingsbudget kun jij je ontwikkelen in een richting die bij jou en/of je functie past. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim 18% van de werknemers niet weet wat er allemaal mogelijk is aan scholing.

Bijna 40% van het opleidingsbudget verdwijnt ongebruikt in de grote geldpot. Eind december is het budget weg.

Check de status van jouw opleidingsbudget

Heb jij nog opleidingsbudget openstaan? Het zou wel heel jammer zijn om dat niet te gebruiken, toch?

Of je nu iets nieuws wilt leren, je vaardigheden wilt oppoetsen of een belemmering wilt overwinnen: stap ermee naar jouw leidinggevende. Overtuig hem dat de organisatie profiteert van jouw scholing.

Met deze 7 tips overtuig je jouw manager

#1. Focus op wat je werkgever eraan heeft

Waar zit het gat in jouw vaardigheden en kennis? En wat kun je bereiken als je die expertise wél hebt? Maak concreet wat jij (anders) gaat doen na de training en wat dat het bedrijf oplevert.

#2. Leg uit dat je duurzaam inzetbaar wordt

Regie nemen in je ontwikkeling en je talenten versterken maakt je employable. Je wordt flexibeler, blijft vakbekwaam en presteert beter. Als je aan jezelf werkt kun je je ook beter aanpassen aan veranderingen.

#3. Benoem wat het met jouw bevlogenheid doet

Je ontwikkelen heeft een positief effect op hoe jij in de wedstrijd zit. Je raakt er gemotiveerd door. Je zet dan immers je talenten beter in en dat zorgt voor meer werkplezier. Het resultaat: meer betrokkenheid en energie.

#4. Deel wat je gaat leren

Kun je jouw nieuwe kennis en ervaring overdragen aan je collega’s? Hoe meer mensen profiteren van de investering, hoe aantrekkelijker het voor je werkgever is om ‘ja’ te zeggen.

#5. Weet waar je het over hebt

Zoek vooraf uit welke training het moet worden, wat het kost en wat je afwezigheid voor je werk betekent. Daar gaat je manager natuurlijk direct naar vragen. Bied het op een presenteerblaadje aan. Alleen nog even tekenen, graag.

#6. Bereid je voor op een ‘nee’

Check ook even je CAO of arbeidsvoorwaarden. Of vraag aan HR wat het ontwikkelbeleid van jouw organisatie is. Zo kun je een afwijzing van je manager misschien direct pareren. Bedenk ook wat voor hem een drempel kan zijn en welke tegenargumenten jij kunt inzetten.

#7. Draag zelf een steentje bij

Je kunt ook een compromis sluiten door de training in je eigen tijd te volgen als de baas betaalt. Zo investeren jullie er beiden in en zal je werkgever het sneller goedkeuren.

Gratis talententest

Natuurlijk wil jij je ontwikkelen in een richting die bij je past. Ben je nog een beetje zoekende? Met de talent&versneller weet jij wat je grootste talenten zijn en waar je nog aan kunt werken. Doe de talententest gratis in slechts 10 minuten!

Doe de talententest

  • Onze redactie