Testimonial Master Human Development

‘Wat brengt mensen echt in beweging? En hoe kan ik als leider hierop inspelen?’ Met deze vraag in het achterhoofd nam Roger Meij een radicale beslissing. Hij verruilde zijn baan als leidinggevende bij een multinational voor zelfstandig adviseurschap. ‘Ik wil de rationele kijk op organisaties mixen met de zogenaamde “soft skills”. De keuze voor de Master Human Development bij Schouten & Nelissen University was snel gemaakt.”

Roger Meij (53 jaar), zelfstandig organisatieadviseur & managementcoach, volgt de opleiding Master Human Development aan Schouten & Nelissen University. Als specialisatiemodules binnen het master programma volgt Roger twee modules in coaching en training. Eerder rondde hij de opleidingen organisatie psychologie aan de Newport University en Lichamelijke opvoeding aan de Haagse Academie af. Daarnaast volgde hij diverse in-company trainingen aan de Harvard Business School op het gebied van management en leiderschap.

“Tijdens mijn internationale carrière heb ik als algemeen directeur diverse bedrijfsonderdelen van een grote Zwitserse multinational geleid en dat heeft mij een prachtige schat aan ervaring opgeleverd. De multinational waarin ik werkzaam was, wordt relatief “strak” aangestuurd met een sterke focus op de zogenoemde “hard skills”. Zo is er een grote nadruk op het zodanig inrichten van bedrijfsprocessen dat een zo efficiënt mogelijke organisatie wordt neergezet.

In mijn rol als leidinggevende heb ik mij echter ook altijd de vraag gesteld wat mensen nu werkelijk motiveert en ontwikkelt. Wat brengt mensen écht in beweging? En hoe kan ik als leider hierop inspelen? Deze fascinerende vraag heeft mij uiteindelijk doen besluiten om het bedrijf te verlaten. Sinds anderhalf jaar ben ik weer woonachtig in Nederland, na 11 jaar in het buitenland gewerkt te hebben. Momenteel sta ik na een sabbatical aan de vooravond van mijn zelfstandig adviseurschap. Ik wil de rationele kijk op organisaties mixen met de zogenoemde “soft skills”, zoals het intrinsiek motiveren van het individu. Juist daarom heb ik gekozen om te starten met een nieuwe opleiding. De keuze voor de Master Human Development was voor mij snel gemaakt. Door inzichten uit de psychologie en organisatiekunde te bestuderen, kun je een brede kijk op human development ontwikkelen.

Ik heb voor Schouten & Nelissen University gekozen omdat zij de nadruk leggen op de psychologische en motivatie factoren. Daarnaast bestaan er diverse specialisatiemogelijkheden zoals training en coaching. Ik ben erg enthousiast hoe het docentenkorps de balans weet te vinden tussen de wetenschap en de praktijk, want ik geloof namelijk sterk in een kruisbestuiving tussen deze twee werelden. De Master Human Development heeft zeker invloed gehad op mijn denken. De combinatie van deze kennis en mijn ervaring biedt een nog scherpere blik. Met veel inspiratie en plezier kijk ik terug op het afgelopen anderhalve jaar. Met net zoveel plezier kijk ik vooruit naar de maanden die komen gaan tijdens mijn afstudeerfase. Mijn conclusie: zelfontwikkeling zorgt ervoor dat je met grenzeloze ambitie en vitaliteit blijft werken!’

Meer weten?
Overweegt u net als Roger Meij ook de Master Human Development te volgen en wilt u meer informatie? Lees hier meer over de Master Human Development

Diplomauitreiking
Op vrijdag 20 mei vond de feestelijke diplomauitreiking van Schouten & Nelissen University plaats voor de kandidaten die een Masteropleiding succesvol hebben afgerond. Benieuwd wie er zijn afgestudeerd? Lees meer over de diplomauitreiking van Schouten & Nelissen University.