Twittercoach van de maand Oktober

Annette van Weel is psycholoog, trainer en organisatieadviseur bij Schouten & Nelissen. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de training het Kleine Gesprek. Een training die je helpt om je “koetjes en kalfjes gesprekken” makkelijker en met meer zelfvertrouwen te voeren. Deze maand zal zij in de rol van twittercoach jou helpen bij je koetjes en kalfjes gesprekken.

Herken je de volgende situatie? Je bent op een borrel, waar je bijna niemand kent. Help! Allemaal mensen, maar…
• met wie moet ik praten en zitten ze überhaupt wel te wachten op mij?
• hoe start ik het gesprek?
• waar moet ik het over hebben?
• hoe kom ik van mijn plakkende/langdradige gesprekspartner af? Misschien werkt de zin 'ik ga even naar het toilet….', of valt dat op?

‘Elke dag heb je gesprekken en ontmoet je mensen: bijvoorbeeld op een verjaardag, een congres voor je werk of in de trein. Voor een groot deel van de Nederlanders is dit vaak lastig. We voelen ons onzeker in de gesprekken en weten niet goed hoe we zo'n gesprek het beste kunnen aanpakken. In mijn trainingen merk ik vaak dat mensen deze gesprekken uit de weg gaan. Ze willen vaak wel de gesprekken voeren, maar weten niet hoe. Zonde! Want je dag kan veel leuker worden als je deze gesprekken juist wel voert! Ik geloof erin dat iedereen leuke koetjes en kalfjes gesprekken kan voeren als je meer inzicht hebt over hoe dit soort gesprekken verlopen.
Als twittercoach wil ik je deze maand stimuleren om van ongemakkelijke gespreksmomenten, leuke momenten te maken. Ik hoop dat je na het volgen van deze maand veel inspiratie en inzichten hebt gekregen, waardoor je de gesprekken niet uit de weg gaat, maar zelfs opzoekt! Ga jij het gesprek met mij en anderen aan? Ik hoop je te horen op twitter!’


Volg onze Twittercoach