Van stress naar bevlogenheid: werk aan de optimale balans

Stress in het werk is een thema dat bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Vaak met de intentie om stress gericht aan te pakken. Maar is werkstress per definitie negatief?

Nee, niet altijd; soms kan een flinke uitdaging wel stress opleveren, maar het kan je ook helpen om het beste uit jezelf te halen. Bij Schouten & Nelissen zien we zowel in de praktijk als uit onze onderzoeken dat uitdagingen in combinatie met voldoende hulpbronnen je bevlogen maken.

Binnen veel bedrijven is het onvermijdelijk: door structureel overwerk, veeleisende klanten of een gebrek aan teamgevoel ervaren werknemers stress. Als deze werkstressoren langere tijd aanhouden kan dit leiden tot verzuim en als veel stress langdurig aanhoud zelf tot een burn-out. Maar wist je dat te weinig druk een bore-out kan oproepen? Als je zelf heel druk bent kan je het je misschien niet voorstellen, maar er zijn banen waarin mensen zich structureel vervelen.  Beide scenario’s kunnen ervoor zorgen dat je geen motivatie en energie in het werk ervaart. Gelukkig kan het ook anders. Uitdagingen, hoge eisen of veel taken mogen er zijn, als er maar voldoende energiebronnen tegenover staan.

Hoe werkt dat dan precies?
Het WEB-modelricht zich op het creëren van bevlogen medewerkers die vanuit passie en energie presteren. Het is zowel voor werkgevers als werknemers de uitdaging om energiebronnen te creëren en te benutten die medewerkers helpen om te gaan met de taakeisen in het werk.  Voldoende energiebronnen in het werkt bufferen namelijk het effect van werkstressoren waardoor je goed kunt blijven presteren.  De combinatie van voldoende energiebronnen en uitdagingen in het werk zorgen voor bevlogenheid. Bij energiebronnen kun je denken aan feedback krijgen van collega’s, de mogelijkheid om jezelf verder professioneel te ontwikkelen en erkenning en waardering van leidinggevenden. Door het toepassen van de principes van het WEB-model in organisaties, ontwikkelen werkgevers een positieve werksituatie waarin medewerkers zelf zorgen voor een goede balans tussen taakeisen en energiebronnen.

Aan de slag!

Als medewerken kan je  natuurlijk ook zelf werken aan je bevlogenheid door aan de slag te gaan met je energiebronnen en uitdagingen. Een paar handige tips:

  • Benut je talenten en ontplooi jezelf!
    Wat zijn jouw sterktes en waar heb je ruimte voor ontwikkeling? Praat hierover met je leidinggevende of doorloop de Talent&versneller om meer uit jezelf te halen.
  • Communiceer op een open manier met collega’s
    Af en toe elkaars werk overnemen, een complimentje krijgen of geven en de waardering en steun van je collega’s en leidinggevende maakt dat je ergens samen voor staat maar ook dat je weet dat je het verschil maakt!
  • Feedback geven en ontvangen
    Feedback geeft je de kans te groeien, te veranderen en te verbeteren. Heb je een goed idee, of wil je een collega eigenlijk een duwtje in de goede richting geven? Schroom niet en geef feedback.

Wil je weten hoe het zit met jouw werkstress?
Doe dan hier de test. 

Wanneer je gericht werkt aan het verhogen van je energiebronnen en uitdagingen merk je al snel dat je de werkdruk in je baan een stuk beter aankunt en zelfs meer gemotiveerd wordt. Van stress naar bevlogenheid!