Werk aan jezelf: met deze 6 tips krijg je opleidingsbudget

Om uit te blinken geef je het beste van jezelf. Maar minstens zo belangrijk is investeren in je ontwikkeling. Een beetje werkgever weet dat ook en daarom zal er vaak een opleidingsbudget zijn. Weet jij wel wat dat inhoudt en wat je ermee kan? En hoe overtuig je jouw manager om geld uit te geven aan jouw groei?

Waarom je opleidingsbudget wilt hebben

Met een opleidingsbudget kan jij aan jezelf werken. Jezelf ontwikkelen in een richting die bij jou en/of je functie past. Maar uit onderzoek blijkt dat ruim 18% van de werknemers niet weet wat er allemaal mogelijk is aan scholing. En dat bijna 40% van het opleidingsbudget ongebruikt in de grote geldpot verdwijnt. Eind december is het geld weg. Daarom is het goed om nú te checken wat de status is.

Heb jij nog opleidingsbudget open staan? Het zou doodzonde zijn om dat niet te benutten, toch? Er is gegarandeerd iets waarin je kan groeien. Of je nou iets nieuws wilt leren, je skills wilt oppoetsen of iets wat je lastig vindt makkelijker wilt maken: stap ermee naar jouw leidinggevende. Overtuig hem dat de organisatie profiteert van jouw scholing.

Met deze 6 tips overtuig je jouw manager:

1. Focus op wat je werkgever eraan heeft
Waar zit het gat in jouw skills en kennis? En wat kan je bereiken als je die vaardigheden en inzichten wél hebt? Maak concreet wat jij (anders) gaat doen na de training en wat dat het bedrijf oplevert.

2. Benoem wat het met jouw bevlogenheid doet
Van aan jezelf werken en in je kracht komen, krijg jij meer motivatie. Je zet dan immers je talenten beter in en doet wat beter bij jou past. Het resultaat: meer energie, voldoening en enthousiasme. Welke baas wil nou niet zo’n werknemer?

3. Share wat je gaat leren
Kan je jouw nieuwe kennis overdragen aan je collega’s? Hoe meer mensen profiteren van de investering, hoe aantrekkelijker het voor je werkgever is om ‘ja’ te zeggen.

4. Weet waar je het over hebt
Zoek vooraf uit welke training het moet worden, wanneer je dan weg bent en wat het kost. Daar gaat je manager natuurlijk direct naar vragen. Bied het op een presenteerblaadje aan. Alleen nog even tekenen, graag.

5. Bereid je voor op een ‘nee’
Check ook je CAO, arbeidsvoorwaarden of vraag even aan HR wat het ontwikkelbeleid van jouw organisatie is. Zo kan je een afwijzing van je manager misschien direct pareren. Bedenk ook wat voor hem een drempel kan zijn en de tegenargumenten die jij kan inzetten.

6. Draag zelf een steentje bij
Je kan ook een compromis sluiten door de training in je eigen tijd te volgen als de baas betaalt. Zo investeren jullie er beiden in en zal je werkgever het sneller goedkeuren.

Gratis talententest
Natuurlijk wil jij je ontwikkelen in een richting die bij je past. Ben je nog een beetje zoekende? Met de talent&versneller weet jij wat je grootste talenten zijn en waar je nog aan kan werken. Doe de talententest gratis in slechts 10 minuten!

Doe de talententest