• Onze redactie

Zo hou je de vakantie-vibe vast: 5 tips

‘Heerlijk, we mogen weer!’ Hoorde jij het jezelf zeggen na je laatste vakantiedag? Of ging jij toch met enige frisse tegenzin weer aan de bak? Met deze tips schuif je vol nieuwe energie weer achter je bureau.

#1. Hou de vakantie-vibe vast

Hou vast aan wat je op vakantie zo prettig vond. Is dat bijvoorbeeld veel buiten zijn? Maak dan twee maal in de week tijdens de lunchpauze een wandeling. Of ga ’s avonds nog lekker op pad.

En: plan gewoon alvast een volgende vakantie of gewoon een lekker dagje vrij. Het vooruitzicht alleen al doet wonderen!

#2. Beleef het hier-en-nu

Niks aan je hoofd gehad op vakantie? Was je helemaal los van je werk? Probeer eens een mindfulness oefening. Met mindfulness blijf je in het hier-en-nu en voorkom je dat je overschakelt op de automatische piloot.

#3. Niet uitstellen, maar aanpakken

Hik je tegen bepaalde taken of afspraken aan? Stop met uitstellen! Pak iedere dag één taak aan, die je uitstelt of waar je tegenop ziet. Creëer overzicht door grote taken op te splitsen in deeltaken.

Belangrijk hierbij is, dat je prioriteiten stelt. Dit en meer leer je heel snel in de training Timemanagement in één dag.

#4. Waar krijg jij nou energie van?

Maak eens een lijstje van grote en kleine dingen waar je écht energie van krijgt. Ga actief op zoek naar hoe je dit in je werk- en privéleven kunt integreren. Vaak zit het 'm in de dingen waar je goed in bent. Jouw talenten dus.

Met de Talent&versneller ontdek je wat je grootste talenten zijn en waar je nog aan kunt werken. Je zult er versteld van staan hoe snel je meer plezier en succes in je werk hebt als je inzet op je talenten.

#5. Blijf jezelf ontwikkelen!

Jezelf blijven ontwikkelen is niet alleen belangrijk voor je inzetbaarheid in de toekomst. Het blijkt tegelijkertijd ook een van onze belangrijkste levensbehoeften. Het draagt voor een groot deel bij aan hoe gelukkig je jezelf voelt.

Sta daarom niet alleen stil bij wat je goed kan en waar je energie van krijgt, maar ga ook eens na wat jij graag nog zou willen ontwikkelen.

Get inspired!

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen, en uit anderen? Slimmer samenwerken met je collega's? Wij prikkelen je graag. Laat je e-mailadres achter en ontvang om de week relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.

Ja, inspireer mij

  • Onze redactie