Managed Coaching Services

Heb je binnen jouw organisatie grip op de inzet van coaches? En zicht op de kosten en de opbrengsten? Selecteer je elke coach centraal op basis van kwaliteit en passendheid? Helaas kunnen de meeste organisaties deze vragen niet bevestigend beantwoorden. Veel geld wordt geïnvesteerd in coaching zonder centraal inzicht in effectiviteit.

Een meetbare oplossing die ontzorgt

Coaching is een uiterst effectieve interventie. Toch halen de meeste organisaties er veel minder rendement uit dan mogelijk. Schouten & Nelissen biedt met managed coaching services een oplossing die jou ontzorgt en coaching op een goede, gecontroleerde manier inbedt in het HR-instrumentarium.

Wij zetten voor jou een hoogwaardige coachdesk op. Met een dedicated pool van coaches, die centraal wordt aangestuurd en gemonitord. Je krijgt heldere rapportages en effectmetingen en wij nemen de volledige logistieke en administratieve ondersteuning. Dat organiseren we voor jou. Zo heb je de kwaliteit en logistiek goed geregeld en krijg je zicht op kosten en opbrengsten.


Sparren met adviseur?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor Managed Coaching Services in jouw organisatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze coach adviseurs.


Daarom Schouten & Nelissen

 • altijd geaccrediteerde coaches met kennis van jouw organisatie
 • profiteren van schaalgrootte en innovatiekracht
  werken volgens een bewezen visie en methodiek
 • inzicht in kosten, effect en opbrengt van coaching binnen uw organisatie
 • volledige ontzorging in proces, kwaliteit en aanpak
 • 100% commitment aan kwaliteit en resultaat

Wat kun je verwachten?:

Jouw eigen coach desk

We bekijken samen wat de beste opzet is voor coaching binnen jouw organisatie. Daarin houden we rekening met de belangen, de strategische doelstellingen, de organisatiecultuur en jouw huidige inzet en aansturing van de coaches.

Dedicated coach pool

Wij stellen, met jou, een dedicated coach pool samen. De coaches selecteren wij uit onze pool met geaccrediteerde coaches. Zo kunnen we hoogwaardige coaching voor jouw organisatie garanderen. Werk je al met coaches? Dan kunnen wij de bestaande coaches via een assessment screenen, en als zij voldoen aan de door ons samen overeen gekomen normen, opnemen in jouw dedicated pool.

De ervaring leert dat coaches zich graag aansluiten bij Schouten & Nelissen. Wij zorgen ervoor dat jouw coaches goed zijn ingewerkt. Wij bieden ze structureel professionalisering en certificering en wij zorgen ervoor dat zij blijvend op de hoogte zijn van jouw organisatie en de uitdagingen. Daarnaast monitoren en sturen we natuurlijk blijvend op effect en kwaliteit van de
dedicated coaches.

Coach desk

Jouw coach desk bestaat uit:

 • Projectleider(s) die je coachproducten opzetten en bewaken, jouw coachpool managen en monitoren op kwaliteit en effect en de communicatie met jou hoog houden
 • Coachadviseurs die al je intakes doen en elke cliënt adviseren over het best passende traject en matchen aan de best passende coach uit jouw coachpool
 • Administratieve ondersteuners
  Wij kunnen jouw coachdesk ook integreren in onze eigen aanpak zodat je kunt profiteren van schaalvoordelen.

Administratief & logistiek proces

Coaching en coachtrajecten gaan altijd gepaard met een omvangrijk administratief en logistiek proces. Dit proces kunnen wij volledig voor jou verzorgen. Denk aan het opnemen van aanvragen, zorgen dat alle coaches tijdig starten, het inplannen van de gesprekken, uren bijhouden en betalen, evaluaties verkrijgen, de gehele financiële afhandeling en het maken van rapportages.

Rapportage

Een belangrijk voordeel van een centrale coach desk is het hebben van meer inzicht in de inzet en het effect van de coaching. Hiertoe geven wij jou heldere rapportages, die de volgende onderdelen kunnen bevatten:

 • geaccumuleerde kosten
 • aantal coachtrajecten
 • ingezette coaches
 • evaluatiescores m.b.t. coaches en coachtrajecten
 • resultaten van de effectmetingen.