Omgaan met emotie en agressie


 • Is jouw organisatie optimaal ‘ingericht’ op het voorkomen van agressie?
 • Hoe gaan jullie om met zakelijke dreigementen zoals het inschakelen van de media of het nemen van juridische stappen?
 • Welke vorm van leiderschap vertoon jij als manager na een agressie-incident?

De gevolgen van agressie voor werkgevers en werknemers zijn groot. Het verhoogt stress, verlaagt werkplezier en kan zelfs leiden tot uitval. Schouten & Nelissen kan jouw organisatie helpen zodat jouw medewerkers plezier houden in hun werk. Wij hebben een ruim aanbod in agressietrainingen.

Klanten waar wij trots op zijn:

Wat wij kunnen betekenen


Heb jij of een van je medewerkers weleens te maken met agressie in het werk? En als dit je overkomt, kun je er dan goed mee omgaan? Agressie kan leiden tot veel stress in je werk. Werkstress is beroepsziekte nummer één. Veel organisaties hebben een duidelijk agressiebeleid en trainen hun medewerkers regelmatig. Toch doen zich regelmatig incidenten voor. 

Onze aanpak


Wij geloven in het intensief oefenen van concrete praktijksituaties. In de waarde van het opdoen van succeservaringen, in een veilige leeromgeving, met een professioneel en betrokken trainingsacteur. Wij hechten waarde aan een goede borging in de praktijk. Deze uitgangspunten komen samen in onze aanpak: High Impact Training

 • Weten

  Kennis en inzicht via e-learning

 • Kunnen

  Intensief oefenen met Video Response Training (VRT) en trainingsacteur

 • Doen

  Stimulans en hulp d.m.v. online VRT, e-learning en werkplek opdrachten

Deelnemers ervaren na de training meer houvast. De oefeningen in het herkennen en het ombuigen van bepaald gedrag sterken hen in het dagelijks werk.

Wouter Groothengel, Adviseur Arbeidsomstandigheden en veiligheidskundige
Gemeente Enschede

Neem contact met ons op