Organisatieonderzoek


 • Samen zorgen voor een gezond werkklimaat
 • Werken aan vitale een veerkrachtige medewerkers
 • Mensen en organisaties in beweging brengen

Organisaties van nu kunnen niet stil blijven staan. Ze moeten continu veranderen, leren en verbeteren. Dit legt een grote druk op de mensen die er werken. Duurzaam succes vraagt dan ook om vitale en veerkrachtige medewerkers. Wij helpen organisaties bij het realiseren van een gezond werkklimaat.  Een klimaat waarin medewerkers met plezier werken en zich blijvend kunnen ontwikkelen.

Werkplezier vergroten, talenten benutten


 • Inzicht

  Succes begint met gezonde en gelukkige medewerkers. Daarvoor nodig: een positief werkklimaat. Hoe is dat in jouw organisatie? Wij doen onderzoek en geven inzicht in verbeterpunten.

 • Actie

  Met gerichte acties zorgen we ervoor dat mensen optimaal gebruik maken van hun talent en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. We helpen bij het vinden van een gezonde balans tussen wat energie kost en geeft.

 • Resultaat

  Door mensen in beweging te brengen stimuleren we veranderkracht en innovatievermogen in organisaties. Zo zorgen we voor duurzaam succes en resultaat!

Eerst grondig inzicht of direct aan de slag


Door medewerkersonderzoek weet je of jouw organisatie over een positief werkklimaat beschikt. Op basis van de resultaten bepalen we de vervolgstappen.  Met actieonderzoek gaat een klein team van medewerkers uit jouw organisatie direct op zoek naar de beste oplossingen.

Een goede balans tussen werk en privé draagt niet alleen bij aan duurzame inzetbaarheid en de gezondheid van medewerkers, maar verbetert ook de creativiteit, innovatiekracht en prestaties van organisaties.

Dr. Jessica van Wingerden, directeur Organisatieontwikkeling
Schouten & Nelissen

Klanten waar wij trots op zijn

Wij adviseren organisaties wereldwijd


Onze succesvolle aanpak hebben we ook over de grenzen geïntroduceerd. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van freelance trainers en coaches. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie internationaal kunnen betekenen? Neem contact met ons op

Waarmee wij jouw organisatie helpen


Visie Schouten & Nelissen


Partner voor HR-afdelingen
Schouten & Nelissen is de partner voor HR-afdelingen met een strategisch perspectief die willen werken op basis van cijfers. Al onze onderzoeken hebben als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers, teams en organisaties door heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie. Van onderzoek naar bevlogenheid, duurzame inzetbaarheid, leerklimaat en ontwikkelbehoeften tot het effect van leer- en ontwikkeltrajecten. Wij zorgen voor geïntegreerde, modulair op te bouwen onderzoeken. Met transparante cijfers, slimme analyses en actiegerichte adviezen.

Actie en kracht door inzicht
In een continu veranderende markt is het steeds belangrijker om weerbaar en wendbaar te zijn. Dit vraagt veel van je mensen. En van het HR-beleid in je organisatie. Met een evidence based HR-beleid kan je veel directer sturing geven aan de ontwikkeling van je organisatie en mensen. Op basis van heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie kunnen je organisatie en haar medewerkers duurzaam de beweging maken naar krachtig(er) en gemotiveerd(er) werken.

Zelfkennis is de basis
Ontwikkelen begint bij zelfkennis. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams en organisaties. Onze onderzoeken geven op al deze niveaus concrete cijfers, feedback en actiegericht advies. Adviezen zijn gebaseerd op de positieve psychologie: wij gaan uit van de talenten en ambities van je medewerkers. Dat maakt leren en ontwikkeling aanzienlijk effectiever.

Eigen regie stimuleren
We verschaffen je de inzichten waarmee je HR-instrumenten gerichter inzet, met meer rendement. Dankzij onze onderzoeken krijg je goed zicht op de verbetermogelijkheden en prioriteiten organisatiebreed. Aan de hand van teamrapportages weten je leidinggevenden waarop zij de aandacht moeten richten. Bovendien zorgen wij ervoor dat je op individueel niveau de eigen regie kunt stimuleren. Medewerkers kunnen namelijk direct aan de slag met de persoonlijke feedback die zij na deelname aan een onderzoek ontvangen.

Het beste van twee werelden
Wij geloven in de kruisbestuiving van wetenschap en praktijk. Al onze onderzoeken zijn gebaseerd op state of the art wetenschappelijke theorieën en een nauwe samenwerking met universiteiten en onze eigen Schouten & Nelissen University. Tegelijkertijd profiteren wij van de jarenlange ervaring van onze consultants die weten wat er speelt in de HR-praktijk.

Bekijk publicaties kenniscentrum

Neem contact met ons op