Organisatieonderzoek


 • Jouw basis voor leren en ontwikkelen - effectief en maximaal rendement
 • Wetenschappelijk gevalideerd én praktisch toepasbaar
 • Gericht advies, eventueel uitvoerbaar door onze adviseurs en trainers

In een continu veranderende markt is het steeds belangrijker om weerbaar en wendbaar te zijn. Dit vraagt veel van jouw mensen. En van jou. Daarom is het belangrijk te weten dat jouw HR-beleid en interventies de resultaten opleveren die je voor ogen hebt. Dit begint met een scherpe analyse van jouw beginsituatie. En met periodieke monitoring die de effecten van jouw beleid en interventies meet en je handvatten geeft om bij te sturen.

Klanten waar wij trots op zijn

Onze dienstverlening


Waarmee wij jouw organisatie helpen


Bevlogen mensen zijn productiever, gemotiveerder én gezonder

Koos van der Spek, Arbeids & Organisatie deskundige Siemens

Actie en kracht door inzicht


Op basis van heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie kunnen je organisatie en haar medewerkers duurzaam de beweging maken naar krachtig(er) en gemotiveerd(er) werken.

 • Zelfkennis is de basis

  Onze onderzoeken geven op al deze niveaus concrete cijfers, feedback en actiegericht advies. Adviezen zijn gebaseerd op de positieve psychologie: wij gaan uit van de talenten en ambities van je medewerkers.

 • Eigen regie stimuleren

  We verschaffen je de inzichten waarmee je HR-instrumenten gerichter inzet, met meer rendement. Dankzij onze onderzoeken krijg je goed zicht op de verbetermogelijkheden en prioriteiten organisatiebreed.

 • Het beste van twee werelden

  Wij geloven in de kruisbestuiving van wetenschap en praktijk. Al onze onderzoeken zijn gebaseerd op state of the art wetenschappelijke theorieën en een nauwe samenwerking met universiteiten.

Visie Schouten Research


Partner voor HR-afdelingen
Schouten Research is de partner voor HR-afdelingen met een strategisch perspectief die willen werken op basis van cijfers. Al onze onderzoeken hebben als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers, teams en organisaties door heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie. Van onderzoek naar bevlogenheid, duurzame inzetbaarheid, leerklimaat en ontwikkelbehoeften tot het effect van leer- en ontwikkeltrajecten. Wij zorgen voor geïntegreerde, modulair op te bouwen onderzoeken. Met transparante cijfers, slimme analyses en actiegerichte adviezen.

Actie en kracht door inzicht
In een continu veranderende markt is het steeds belangrijker om weerbaar en wendbaar te zijn. Dit vraagt veel van je mensen. En van het HR-beleid in je organisatie. Met een evidence based HR-beleid kan je veel directer sturing geven aan de ontwikkeling van je organisatie en mensen. Op basis van heldere stuurinformatie en het stimuleren van eigen regie kunnen je organisatie en haar medewerkers duurzaam de beweging maken naar krachtig(er) en gemotiveerd(er) werken.

Zelfkennis is de basis
Ontwikkelen begint bij zelfkennis. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams en organisaties. Onze onderzoeken geven op al deze niveaus concrete cijfers, feedback en actiegericht advies. Adviezen zijn gebaseerd op de positieve psychologie: wij gaan uit van de talenten en ambities van je medewerkers. Dat maakt leren en ontwikkeling aanzienlijk effectiever.

Eigen regie stimuleren
We verschaffen je de inzichten waarmee je HR-instrumenten gerichter inzet, met meer rendement. Dankzij onze onderzoeken krijg je goed zicht op de verbetermogelijkheden en prioriteiten organisatiebreed. Aan de hand van teamrapportages weten je leidinggevenden waarop zij de aandacht moeten richten. Bovendien zorgen wij ervoor dat je op individueel niveau de eigen regie kunt stimuleren. Medewerkers kunnen namelijk direct aan de slag met de persoonlijke feedback die zij na deelname aan een onderzoek ontvangen.

Het beste van twee werelden
Wij geloven in de kruisbestuiving van wetenschap en praktijk. Al onze onderzoeken zijn gebaseerd op state of the art wetenschappelijke theorieën en een nauwe samenwerking met universiteiten en onze eigen Schouten & Nelissen University. Tegelijkertijd profiteren wij van de jarenlange ervaring van onze consultants die weten wat er speelt in de HR-praktijk.

Bekijk publicaties kenniscentrum

Goed en gezond werken


Met ons programma Goed en gezond werken begeleiden organisaties in 3 fases. In een periode van 4 tot 6 maanden bij het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag. Een actieteam van mensen met verschillende disciplines uit jouw organisatie ontwikkelt gezamenlijk acties. Voert ze uit. En ontdekt in de praktijk wat werkt.

Wij adviseren organisaties wereldwijd


Onze succesvolle aanpak hebben we ook over de grenzen geïntroduceerd. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van freelance trainers en coaches. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie internationaal kunnen betekenen? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op