E-facturatie

Schouten & Nelissen vervangt de papieren factuur voor een digitale factuur. Veel organisaties zijn in de afgelopen tijd overgestapt naar een digitale verwerking van de facturen. Digitaal factureren is efficiënter, versnelt het proces en is bovendien duurzamer.

Schouten & Nelissen werkt voor de digitale facturatie samen met Invoiceportal. De belangrijkste verandering is dat je onze factuur via een e-mail ontvangt vanuit Invoiceportal. Schouten & Nelissen heeft voor deze samenwerking gekozen vanwege de volgende voordelen:

  • Het is veilig met een elektronische handtekening en voldoet aan de fiscale richtlijnen;
  • Voor notificatie zijn er verschillende keuzemogelijkheden:
    • Je ontvangt via e-mail een bericht zodra de facturen klaarstaan met eventueel direct de PDF en XML(UBL2.0) factuur als bijlage.
    • Je ontvangt de facturen via onze koppeling met Basware/OB10/Digipoort/etc.
  • Op een overzichtelijke webportal kun je 24/7 online je facturen inzien of downloaden (PDF of XML);

Heb je vragen over de digitale facturatie? Kijk dan naar de meest gestelde vragen. Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Neem dan contact op met debiteurenbeheer op telefoonnummer 0418 - 68 85 82 of stuur een e-mail naar debiteurenbeheer@sn.nl.

Meest gestelde vragen:

Waarom krijg ik mijn factuur van Schouten & Nelissen van een andere afzender?

Schouten & Nelissen werkt voor de digitale facturatie samen met Invoiceportal. De facturen worden vanuit het online systeem van Invoiceportal verstuurd.

Hoe weet ik dat de factuur echt is en geen spookfactuur?

De facturen  worden via Invoiceportal verstuurd,  in opdracht van Schouten & Nelissen. De factuur bevat een digitaal watermerk. Twijfel je of de factuur echt is? Neem dan contact op met debiteurenbeheer van Schouten & Nelissen op telefoonnummer 0418 - 68 85 82 of via debiteurenbeheer@sn.nl

Waar kan ik mijn facturen vinden?

Schouten & Nelissen stuurt via Invoiceportal een e-mail met de factuur in pdf en XML als bijlage. Daarnaast kun je de facturen inzien of downloaden vanaf het webportal van Invoiceportal. Via de e-mail ontvang je een link naar het portal. Via deze link kun je kosteloos een account aanmaken bij invoiceportal.

Wat gebeurt er met mijn gegevens in Invoiceportal?

Schouten & Nelissen gaat zorgvuldig om met je gegevens en verstrekt deze niet aan derden. De gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor de facturatie.

Kan ik ook oudere facturen terugzoeken?

Via de e-mail ontvang je een link naar het webportal van Invoiceportal. Je kunt hiermee kosteloos een account aanmaken. Met dit account kun je je facturen vanaf januari 2016 inzien of downloaden.

Ik heb al een account bij Invoiceportal. Moet ik dan nog een nieuw account aanmaken?

Als je al een account hebt bij Invoiceportal, dan hoef je geen nieuw account aan te maken voor het verwerken van de facturen van Schouten & Nelissen.

Kan ik mijn factuur alleen via een pdf ontvangen?

De facturen worden via een e-mail standaard als pdf en XML bestand gestuurd. Daarnaast is het mogelijk om facturen via onze koppeling met Basware/OB10/Digipoort/etc. te ontvangen. 

Kan ik mijn factuur ook direct in mijn erp ontvangen?

Je kunt de factuur van Schouten & Nelissen niet rechtstreeks in je erp ontvangen. De facturen worden via een e-mail standaard als pdf en XML bestand gestuurd. Daarnaast is het mogelijk om facturen via onze koppeling met Basware/OB10/Digipoort/etc. te ontvangen.