Masterclass Agile Leadership

 • Time icon 1 dag
 • 30-100 deelnemers
 • Vergroot je kennis op het gebied van leiderschap en innovatie
 • Leer vanuit situaties uit de praktijk
 • Kom in contact met interessante vakgenoten en vergroot je netwerk
Aanmelden binnen 3 minuten!
Overzicht

De lessen van 5 jaar agile transformaties

De lessen van 5 jaar Agile transformaties

Voor iedereen die geïnteresseerd is in leiderschap, waarbij innovatie en verandering de basis vormen, en graag in aanraking komt met andere leiders uit verschillende branches.

Download brochure - PDF

Masterclass Agile Leadership

Na afloop van de Masterclass:

 • Heb je inzicht in de rol van de manager om agile te leiden
 • Weet jij hoe een organisatie agile kan opereren
 • Ben jij bekend met lessons learned uit de praktijk
 • Heb je je netwerk uitgebreid en interessante contacten opgedaan
Inhoud

Programma

Tijdens de Masterclass op 18 mei verdiepen we ons in Agile Leadership. We onderzoeken wat een organisatie en leider nodig heeft om agile te kunnen opereren. Daarnaast brengen we cases uit de praktijk aan het licht en nemen we de lessons learned onder de loep. In de pauze en bij de netwerkborrel zijn de experts ook aanwezig om jouw specifieke vragen te beantwoorden.

Sprekers

Jan-Dirk den Breejen

Opening en afsluiting wordt verzorgd door Jan-Dirk, productmanager Leadership Programs bij Schouten & Nelissen.

Hij is gespecialiseerd in het integreren van werken, innoveren & leren en heeft daarvoor de Personal Performance Methode (PPM) ontwikkeld. Hij doet onderzoek naar performancefactoren van mens & organisatie. En is auteur van de bestseller 'De High Performance Organisatie'. Een integrale aanpak van leren en veranderen (Vakmedianet,2009 en 2017) en van 'Rendement van Leren en Veranderen' (Thema, 2004).

Peter Stoppelenburg

Peter houdt zich bezig met het verzorgen van leiderschaps- en transformatieprogramma's, coaching op directieniveau en het ondersteunen van organisaties om een High Performance Organisatie te worden. Hier werkt hij met de principes van high performance en agile. Hij was verantwoordelijk voor het transformatie programma van Essent en RWE-Innogy. Hierbij combineert hij de 'cultuur' en de 'performance' kanten van een transformatie met het leveren van betere resultaten als doel.

Daarvoor heeft hij verschillende senior functies bekleed. Zo was hij werkzaam als General Manager in verschillende financiële functies. Hij is de auteur van de bestseller 'High Performance 3.0' (2011, SDU Uitgevers) en 'Essentie van High Performance' (2018, Boom uitgevers).

Ron van Vliet

Ron is een zeer ervaren senior manager die diverse management en directiefuncties bekleed heeft binnen de bank- en verzekeringssector. Na een aantal grote trajecten bij Nationale Nederlanden waar Operational Excellence en Customer Centricity centraal stonden, is Ron van 2013 tot 2017 bij ING Bank verantwoordelijk geweest voor het accountmanagement MKB in Nederland.

Programma

Het programma van de Masterclass is als volgt:

13:30 uur: Inloop

14:00 uur: Opening

14:10 uur: Introductie over agile organisaties - Peter Stoppelenburg

14:20 uur: Agile bij ING - Ron van Vliet voormalig Directeur MKB ING

15:15 uur: Break

15:35 uur: Change leadership - Peter Stoppelenburg

16:30 uur: Slot

16:40 uur: Netwerkborrel

17.30 uur: Afsluiting

Programma

Programma

De Masterclass Agile Leadership bestaat uit 1 middag. Het event vindt plaats bij Schouten & Nelissen aan de Van Heemstraweg West 5 te Zaltbommel.

Middag:

 • van 13.00 tot 18.00 uur
Onderwerpen

We zoomen in wat voor leiderschap effectief is bij verandering. In een zeer interactieve sessie laten we de deelnemers het leiderschap ervaren dat nodig is om complexe veranderingen voor elkaar te krijgen.

In de praktijk

In deze masterclass schetsen we een agile organisatiestructuur en mindset en laten dit tot leven komen door de reis naar een agile organisatie die ING heeft doorgemaakt. We zullen ingaan hoe ING's accountmanagement MKB de organisatie, het management en de medewerkers mee op reis heeft genomen naar een zelfsturende organisatie. Zowel medewerkers als organisatie hebben enorme stappen gezet in ontwikkeling, de efficiency is fors toegenomen en de klant wordt beter en sneller geholpen.

Docenten
 • Peter Stoppelenburg - Specialist in Agile organisatietransformaties
 • Ron van Vliet - Oud manager ING en huidig directielid 'De Hypotheker'
Prijs

Prijs

Event

Deelname aan dit event is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Dit betekent dat wij, in het geval van no-show (zonder dat de deelnemer tenminste 48 uur van te voren is afgemeld), het recht voorbehouden € 25,00 in rekening te brengen voor reeds gemaakte kosten.

Arrangement

Er worden geen kosten doorbelast voor het gebruik van de locatie, koffie/thee en de afsluitende borrel.

Neem contact op met een van onze adviseurs van de afdeling Voorlichting via 0418-688510.
Meer informatie over dit event?
Twijfel je over de juiste opleiding?