Experts

Prof. dr. Jeff B.R. Gaspersz

is als hoogleraar innovatie verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was hij onder meer verbonden aan KPMG en aan de Erasmus Universiteit. Hij combineert zijn hoogleraarschap reeds 20 jaar met een eigen onderneming. Hij ondersteunde ruim 350 organisaties met het vinden en benutten van innovatiekansen en schreef een reeks boeken over innovatie en business creativiteit. Zijn meest recente boek is: Zo ontdek je kansen voor innovatie. Jeff Gaspersz is een veelgevraagd innovatiespreker op congressen en seminars en heeft inmiddels nationaal en internationaal ruim 1000 masterclasses en keynotes gegeven voor organisaties in de marktsector en de overheid.

Roland Kahn

is als spreker, presentator en dagvoorzitter een enorme inspiratiebron voor ondernemers. Hij weet alles van textiel, mode en het runnen van warenhuisketens (Coolcat, Sapph, MS Mode). Met zijn eerste echtgenote opent hij op de Nieuwendijk in Amsterdam een boetiek met de naam Privé. Deze eerste stap als ondernemer en textielbaron vormt de basis van een imperium dat hem tot één van de rijkste Nederlanders maakt. Het meest bekende modelabel in dat imperium is CoolCat. Wat begint met één winkel in Amsterdam, groeit uit tot een succesketen van 130 winkels in de Benelux en Frankrijk. Hij beleefde hoogtepunten en dieptepunten, maar wist altijd te volharden in ‘groot en nog groter denken’. In die kwaliteit laat hij jou als festivalbezoeker delen.

Corline van Reenen

is werkzaam als leiderschapsexpert bij Schouten & Nelissen sinds 2015. Daarvoor werkte zij onder andere als L&D manager voor Rabobank en Organisatie Ontwikkelaar bij ABN AMRO. Bij Rabobank startte ze een pilot om de feedbackcultuur te versterken. Dit thema is nog steeds een rode draad in haar werk: het versterken van mensen in organisaties door reflectie, leren, interactie, creativiteit en openheid.

Esther Raaijmakers

helpt in haar rol als manager Rewards & HR Analytics de Randstad Groep voorop te laten lopen in de markt op het gebied van arbeidsvoorwaarden en performance management. Ze is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de eerste bedrijfs-cao bij Randstad. Hiervoor werkte ze als HR Business Partner bij Randstad Nederland.

Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons

is wetenschappelijk coördinator en docent Master Human Development bij Schouten University of Applied Sciences. Hij was van 1972 tot 2013 verbonden aan verschillende universiteiten in Nederland (Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Utrecht), de laatste 25 jaar als hoogleraar. Steeds hield hij zich bezig met onderwijs en onderzoek op het gebied van leren en ontwikkeling in allerlei typen organisaties. Hij heeft zijn eigen adviesbureau “Visie op leren” en schreef verschillende boeken. Zijn belangrijkste thema’s zijn: feedback en reflectie, collectief leren, verschillende manieren van leren, werkplekleren, digitaal leren, visies op leren, leiding geven aan en gesprekken voeren over leren. www.visieopleren.nl.

Harry van der Schans

is creativiteitsexpert, auteur van het boek iDNA en werkzaam bij het centrum voor creativiteit en ondernemerschap van het Koning Willem I College / School voor de Toekomst in ’s-Hertogenbosch. Naast jarenlange ervaring als directeur van diverse onderwijsafdelingen, heeft hij zich gespecialiseerd in creatief en kritisch denken. Harry is de Bono Master Trainer, en sinds 2004 heeft hij duizenden mensen getraind en gefaciliteerd in het onderwijs, en in het bedrijfsleven, zowel in Nederland als in het buitenland.

Tom Dogterom

is als business developer bij CrossKnowledge vooral bezig met de ontwikkeling van visie en strategie bij klanten zodat concrete (blended) leeroplossingen de gewenste impact krijgen. Het wordt steeds belangrijk voor HR en L&D om de ROI van leren te meten. Het gebruik van KPI’s om de leerimpact te meten is standaard geworden. Tom werkt samen met collega en onderzoeker Anja Emonds om het leerklimaat bij klanten van CrossKnowledge te onderzoeken zodat objectief zichtbaar wordt wat er veranderd moet worden om leren effectiever te maken en organisatieveranderingen beter door te voeren.

Jan Hoetmer

maakte na 17 jaar als controller bij NS een switch naar innovator, eerst bij NS daarna bij Rijkswaterstaat. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring en al meer dan 10.000 ideeën van medewerkers zijn door zijn handen gegaan. Hij heeft een eigen praktijk als ideeëndokter: Jan alles kan. Hij weet hoe je pioniers helpt ideeën en dromen waar te maken onder het motto: Laat anderen schitteren.

John Diender

is hoofd Scania Production System bij Scania Production in Zwolle. Hij presenteert de succes- en faalfactoren om sociale innovatie tot motor van een lerende organisatie te maken. In Zwolle staat de grootste van de drie Europese productiebedrijven voor zware Scania vrachtauto’s. Deze vestiging neemt maar liefst 60% van de productie voor haar rekening. Het bedrijf is een uitstekend voorbeeld van een innovatieve organisatie. Hoe wordt sociale innovatie vanuit medewerkers ingepast in zo’n omgeving? De kracht zit hem in de betrokkenheid van de mensen.

Camiel Gielkens

is CEO van Schouten & Nelissen. Daarnaast is hij een resultaat gedreven executive coach. Door zijn jarenlange ervaring als strategisch consultant begrijpt hij de dynamiek van een board room als de beste. Hij is expert op het gebied van talentontwikkeling en leiderschap en ontketent verandering en innovatie in organisaties over de hele wereld. In 2008 startte hij bij Schouten & Nelissen als senior consultant. In 2012 vervolgde hij zijn carrière binnen de organisatie als General Manager van Schouten China. Daar adviseerde hij bedrijven om hun bedrijfsresultaten te verbeteren, innovaties te stimuleren en werkplezier te vergroten.

Zhaoru Zheng & Marcel Thierry

Zhaoru Zheng is a talent development specialist and international account manager at Schouten & Nelissen. She is experienced in international business development, training consultancy and personal coaching. Her specialty is personal well-being and personal leadership. She is passionate about supporting people to become more self-aware and make those choices that will lead to a happier and healthier life. Together with Marcel Thierry she will facilitate this English break-out session.

Marcel Thierry is lead consultant at Schouten & Nelissen and a leadership expert. For over 20 years he has been working as an Organizational Relationship Coach and a global facilitator. He works with big global brands and Dutch governmental organizations. Applying organizational system working and experimental learning, Marcel helps increasing people’s personal leadership, and their effectiveness as a leader to others. Together with Zhaoru Zheng he will facilitate this English break-out session.

Marcel Thierry

is lead consultant at Schouten & Nelissen and a leadership expert. For over 20 years he has been working as an Organizational Relationship Coach and a global facilitator. He works with big global brands and Dutch governmental organizations. Applying organizational system working and experimental learning, Marcel helps increasing people’s personal leadership, and their effectiveness as a leader to others. Together with Zhaoru Zheng he will facilitate this English break-out session.