Drs. Anje-Marijcke van Boxtel

Drs. Anje-Marijcke van Boxtel studeerde Psychologie aan de Universiteit van Tilburg en is lid van de raad van advies van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij werkt als thought leader in global projecten, geeft masterclasses en lezingen in organisaties en coacht met name in het bedrijfsleven.

Inzetbaarheid: spreker en dagvoorzitter
Onderwerpen: talentontwikkeling, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling, coaching, leiderschap

Offerte aanvragen

"It is all about learning and growing

instead of ego and knowing"

Over Anje-Marijcke van Boxtel

Organisaties begeleiden het beste uit hun mensen te halen, mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, dat is kortweg wat Anje-Marijcke van Boxtel doet. De Director Coaching van SchoutenGlobal ontwikkelde de visie op leren en ontwikkelen van de organisatie. "Mijn passie ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van het begeleiden van mensen, teams en organisaties. Om zodoende leren en ontwikkelen niet alleen effectiever te maken maar ook duurzamer en leuker!" Anje-Marijcke kan feilloos aangeven waar de fijne kneepjes van het vak zitten, wat de knelpunten zijn en hoe je die kunt tackelen. Zij werkt als thought leader in global projecten, traint in de masteropleiding voor coaches, geeft masterclasses en lezingen in organisaties en coacht met name in het bedrijfsleven. Als teamcoach heeft ze Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-2015 begeleid. Het team van schipper Bouwe Bekking behaalde na een moeizame start de tweede plaats en de bemanningsleden roemden de werkzaamheden van Anje-Marijcke die zij deed tijdens voorbereiding van de race en in de verschillende stop-overs. Zij is psycholoog, internationaal gecertificeerd coach, lid van de Raad van Advies van het NOBCO/EMCC en lid van de Adviesraad van het Tijdschrift voor Coaching.

Haar visie op leren, ontwikkelen & performance stelt het potentieel centraal. Haar passie ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Om zodoende leren en ontwikkelen effectiever, duurzamer en leuker te maken.Volgens Anje-Marijcke is het belangrijk om te coachen op drijfveren en talenten van medewerkers en leiders om high performing teams te creëren.

Ze publiceert met regelmaat, waaronder in het boek Improving Teams (2014) over haar ervaringen als teamcoach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Recentelijk kwam haar boek Goud (2015) uit dat gaat over potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waarin zij werken. Anje-Marijcke van Boxtel geeft les in de module Evidence informed coaching. Deze module kan losstaand of geïntegreerd in de master Human Development worden gevolgd.

Offerte aanvragen

Meer over Anje-Marijcke van Boxtel

Offerte aanvragen