Harry van der Schans

is creativiteitsexpert, auteur van het boek iDNA en werkzaam bij het centrum voor creativiteit en ondernemerschap van het Koning Willem I College / School voor de Toekomst in ’s-Hertogenbosch. Naast jarenlange ervaring als directeur van diverse onderwijsafdelingen, heeft hij zich gespecialiseerd in creatief en kritisch denken. Harry is de Bono Master Trainer, en sinds 2004 heeft hij duizenden mensen getraind en gefaciliteerd in het onderwijs, en in het bedrijfsleven, zowel in Nederland als in het buitenland.

Hoe zit het met jouw iDNA? Duurzaam innoveren kun je leren.

ICE oftewel Innovation, Creativity & Entrepeneurship en 21st century skills zijn kernbegrippen voor de duurzame ontwikkeling van organisaties en haar medewerkers. Creativiteit, het bedenken van nieuwe ideeën door het maken van nieuwe combinaties uit het bestaande is hierbij cruciaal. Maar ben je ook zelf in staat de verbindingen te leggen voor duurzame innovatie? Hoe pak je dat nu aan? Wat zijn de ingrediënten van innovatie en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie duurzaam creatiever wordt? Met andere woorden: hoe ontwikkel ik het iDNA, het innovatie DNA?

Deze levendige en interactieve presentatie gaat over inventief leiderschap en het ICE-model, het bijbehorende creatieve proces voor duurzame innovatie. Je krijgt hierbij concrete handvatten voor het ontwikkelen van jouw eigen creatieve mogelijkheden. Want iedereen heeft het iDNA in zich. Je moet het alleen wel ontwikkelen.