Jan Hoetmer

maakte na 17 jaar als controller bij NS een switch naar innovator, eerst bij NS daarna bij Rijkswaterstaat. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring en al meer dan 10.000 ideeën van medewerkers zijn door zijn handen gegaan. Hij heeft een eigen praktijk als ideeëndokter: Jan alles kan. Hij weet hoe je pioniers helpt ideeën en dromen waar te maken onder het motto: Laat anderen schitteren.

Van ‘Idea’ tot ‘I do’ met coöperatief ondernemerschap bij NedTrain en Rijkswaterstaat.

Employee Driven Innovation blijkt de belangrijkste drijfveer voor een adaptieve, agile organisatie. Medewerkers zijn de belangrijkste bron voor leren, ontwikkelen en vernieuwen, mits ze maar de ruimte (tijd, geld, netwerk) krijgen voor hun eigen ideeën. En een funfactor is essentieel in vernieuwing. Achter elk idee zit de droom van een pionierende medewerker. Met aandacht voor passie en waardering van kleine stapjes, ontketen je onstuitbare vernieuwing.

Jan Hoetmer richtte een Gideonsbende op bij NedTrain en schakelde daarin “oude rotten” in om idee-indieners te coachen. De op Dragons Den gebaseerde Boter bij de Vis-shows leverden 6000 ideeën op met een participatiegraad van 50% en een boekwerk vol mooie verhalen. Bij Rijkswaterstaat richtte hij een Ideeën Coöperatie op waar 1500 medewerkers een creditcard van 1000 euro kregen. 1 op de 4 ideeën worden ook daadwerkelijk gerealiseerd. Zo’n 4000 ideeën verder zien we een onvoorstelbare Return on Ideas van ruim €60 miljoen. Nog belangrijker is veel trotse medewerkers.

In deze workshop krijg je handvaten en ervaringen vanuit de praktijk om bij te dragen aan een gezond innovatie ecosysteem. Welke bijdragen, bottom-up en top-down, helpen initiatieven van pioniers verder? Ontdek de kracht van een Gideonsbende en een gezond startersklimaat met een Ideeën Coöperatie.