Teamontwikkeling


 • De kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau tillen
 • Samenwerking stimuleren en verbeteren
 • Talenten in teams met elkaar verbinden

Het maximale rendement uit teams halen. Daar gaan we voor. Via onze hoogwaardige incompany trainingen of door het op maat samenstellen van trainingsprogramma’s. Naast teamtrainingen versterken we teams met  teambuilding, teamcoaching en Management Development programma’s.

Trainen met collega's


We verzorgen hoogwaardige incompany trainingen met bewezen effectiviteit. En we stellen op maat trainingsprogramma's samen, specifiek afgestemd op jouw wensen en ambities.

Wij confronteren mensen en organisaties met eigen gedrag. En we laten ze grondig reflecteren op zichzelf. Dat wordt door onze klanten zeer gewaardeerd. Zo realiseren we duurzame gedragsverandering.

Marieke Schouten, Directeur Corporate Sales
Schouten & Nelissen

Klanten waar wij trots op zijn:

Meer mogelijkheden voor teamontwikkeling


Naast teamtrainingen versterken we teams met  teambuilding, teamcoaching en Management Development programma’s.

Onze aanpak


Wij zijn partner in de professionele ontwikkeling van jouw mensen en organisatie.

 • 1. Inzicht

  Samen formuleren we de organisatie-uitdaging. De start van een uniek ontwikkeltraject.

 • 2. Actie

  Met jou en je medewerkers gaan we aan de slag. Het succes van de ontwikkeling van je organisatie zien we als een gedeelde verantwoordelijkheid.

 • 3. Resultaat

  Realiseer gedragsverandering in alle lagen van je organisatie. We helpen jou om zelfstandig verder te bouwen aan een succesvolle organisatie.

Wij helpen teams wereldwijd


Onze succesvolle aanpak hebben we ook over de grenzen geïntroduceerd. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van freelance trainers en coaches. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie internationaal kunnen betekenen? Neem contact met ons op

Onze visie


Ruim 35 jaar ervaring

Schouten & Nelissen heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van uiteenlopende trajecten op het gebied van organisatieontwikkeling. Of het nu vraagstukken zijn op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling, performance management, klantgerichtheid, communicatie, kwaliteitsverbetering of competentiemanagement; bij ons ben je aan het juiste adres. Wij bieden professionele ondersteuning, gebaseerd op onderzoek, kennis en ervaring.

Ontwikkeling van organisaties is al sinds 1980 onze passie. Gedragsverandering van jouw mensen speelt daarbij een belangrijke rol. Wij werken vanuit de overtuiging dat het werkelijke succes van jouw organisatie schuilt in het persoonlijke succes van jou en je medewerkers. Bij een ontwikkeltraject starten we altijd bij het management. Tenslotte hebben jullie een voorbeeldfunctie en zien wij jou als drijvende kracht achter de gewenste ontwikkeling.

Op zoek naar je eigen kracht

We dagen iedereen in je organisatie uit op zoek te gaan naar hun eigen kracht en zo het beste uit zichzelf te halen. Het gaat erom dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid leren en durven nemen voor het behalen van de organisatiedoelen. Daarbij gaan wij persoonlijke confrontatie niet uit de weg bij het doorbreken van gewoontegedrag. Zo zetten we mensen blijvend in beweging.

Bij elk vraagstuk op het gebied van organisatieontwikkeling werken we bij Schouten & Nelissen vanuit een integrale kijk op organisaties: we houden altijd de samenhang tussen strategie, structuur, menselijke processen en menselijke hulpbronnen in het oog. Ook de bij jou aanwezige kennis over jouw mensen en werkprocessen vormt een belangrijke bron. Zo werken we nauw met je samen aan de ontwikkeling van jouw organisatie. 

Wat verstaan we onder een incompany training?


Een incompany training of anders gezegd een inhouse training is een training binnen het bedrijf georganiseerd, waarbij er specifiek rond een gevraagd onderwerp gewerkt wordt. Elke organisatie heeft andere behoeften. Bij grotere organisaties kunnen er zelfs intern andere accenten gelegd worden. Vandaar dat dergelijke opleidingen steeds op maat uitgewerkt worden. Bij een incompany training wordt er specifiek gekeken naar de individuele behoeften van het bedrijf, de medewerkers en deelnemers. De kracht van een groep in deze is zeer verrijkend. Bij een groepstraining gaan de medewerkers onderling elkaar aanvullen, versterken. Ze durven vaak samen een bepaalde issue naar boven te brengen waar ze zich als individu niet in staat toe zouden voelen.

Er zijn veel mogelijkheden voor incompany trainingen. Ze kunnen specifiek georganiseerd worden voor leidinggevenden. Hierbij ligt de focus op het belang van leiderschap met al zijn facetten. Maar evengoed kunnen er medewerkers trainingen gegeven worden. Vaak met een focus op samenwerken, motiveren, enthousiasmeren.
Werk aan het succes van je ondermening met gelukkige en gemotiveerde medewerkers. Maak werk van hun specifieke vragen en behoeften en krijg medewerkers die werken aan vooruitgang en hun ontwikkeling. Daarnaast ondersteun je met een incompany training leidinggevenden die hun leiderschapsstijlen in vraag durven stellen.

De sleutel tot succes
Een inhouse training is vaak een schot in de roos. Er wordt ingespeeld op gezamenlijke behoeften binnen je organisatie. Door de link met het bedrijf is de betrokkenheid groot. De sessies zijn interactief en er wordt vaak gewerkt met dagelijks herkenbare situaties. Deze zijn nuttig om nadien in de praktijk om te zetten. 

Er is een gezamenlijke behoefte waar aan gewerkt wordt. In groepen komen er vaak veel herkenningspunten naar boven. Door interactie is het engagement zeer groot. Ervaringen worden uitgewisseld en je steekt veel op van je collega’s tijdens medewerkers trainingen. Gedurende de werkdag is er vaak onvoldoende ruimte om uitgebreid te brainstormen over een specifieke behoefte. Ook als leidinggevende zijn zulke sessies zeer verruimend. Je hoort wat er leeft binnen je team. 
Voor sommigen is een dergelijke groepstraining vaak een vernieuwende manier van opleiden. Daarnaast is het een opleidingsformule die geen extra kosten geeft. Jij bepaalt als klant waar de sessies plaatsvinden. Geen onnodig verspeelde reistijd en kosten. De sessies gaan door op een tijdstip wanneer het jou past. Dus niet in die drukke eindejaarsperiode. Ook voor de samenstelling van de groepen heb je inspraak.
Kortom de ideale formule om aan de betrokkenheid en opleidingsbehoeften van je personeelsleden te werken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op