Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Future skills programma

Nieuwe mindset en vaardigheden in je organisatie.

Vraag advies op maat aan


 • Ontketen vernieuwing en innovatie in je organisatie
 • Ontwikkel een mindset die verandering omarmt
 • Breng mensen in beweging

Je bent dit moment nog succesvol als organisatie, maar je ziet de markt veranderen en de concurrentie dreigt je voorbij te streven. Je hebt het gevoel dat je als organisatie tot stilstand komt. Hoe houdt je aansluiting met de veranderingen in de markt? Hoe ben je de concurrentie voor? Je ziet dat bij medewerkers de sense of urgency ontbreekt en daarmee ook het ownership om voor échte veranderingen en verbeteringen te zorgen. Je wil je mensen in beweging brengen, zonder grote reorganisaties.

Nieuwe mindset en vaardigheden

Vernieuwing in je organisatie start bij de mensen die er werken. Zij moeten over de juiste mindset beschikken om continu te willen veranderen. Het creëren van een cultuur waarin verandering en innovatie centraal staan vraagt om andere, nieuwe vaardigheden. Met ons Future skills programma ontwikkel je een mindset en vaardigheden die noodzakelijk zijn om de ontwikkelingen in de snel veranderende markt bij te houden. Deze vaardigheden vormen de basis voor iedere medewerker om te kunnen werken in – en bij te dragen aan – een op innovatie gerichte organisatie en daarin optimaal te kunnen presteren.

Scan

Met ons Future skills programma heb je een bewezen succesvol programma om de juiste vaardigheden van de medewerkers te ontwikkelen. Het programma start met een door onszelf ontwikkelde wetenschappelijk onderbouwde scan. Met deze scan maken we inzichtelijk in welke mate medewerkers over de benodigde vaardigheden beschikken. Op basis van de uitkomsten van de scan ontwikkelen wij in samenspraak het plan van aanpak en stellen we het ontwikkelprogramma samen. Zo weten we zeker dat het programma naadloos aansluit op de gewenste ontwikkeling.

Ontwikkelprogramma

Het ontwikkelprogramma duurt 3 maanden en bestaat uit 4 interactieve bootcamps met uiteenlopende interventies en een online leerplatform met verschillende e-learningmodulen.

De interactieve bootcamps krijgen vorm op basis van concrete vraagstukken uit jouw organisatie. Tijdens de bootcamps wordt in multidisciplinaire teams gewerkt aan het oplossen van deze vraagstukken. Dit vraagt om het toepassen van de nieuwe vaardigheden door alle deelnemers. Naast het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden wordt daarmee gelijktijdig gewerkt aan oplossingen op actuele problematiek. Dit maakt het programma niet alleen heel erg effectief, maar bovendien bijzonder rendabel.

Alle deelnemers krijgen gedurende het traject toegang tot een online leeromgeving, waarin zij via e-learningmodulen, online opdrachten, video’s, questionnaires, podcasts, whitepapers en tal van andere online tools om specifieke nieuwe vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Om het leerproces te versnellen kunnen deelnemers eventueel ook gebruik maken van persoonlijke (e-)coaching.

We zijn ervan overtuigd dat managers een cruciale rol spelen om tot vernieuwing en een innovatieve cultuur te komen. Voor managers organiseren we gedurende het traject daarom masterclasses over het aansturen en omgaan met veranderingen en innovatie.

Leerregisseur

Het programma wordt begeleidt door een leerregiseur die continu regie houdt over het leerproces, de voortgang bewaakt en als centraal aanspreekpunt alle deelnemers begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Future skills

Afhankelijk van het type organisatie, de gewenste cultuur en strategische richting van een organisatie stellen we de benodigde nieuwe vaardigheden vast. Op basis onze ervaringen bij onze klanten onderscheiden wij op hoofdlijnen de volgende future skills:

 • Klantgerichtheid
 • Persoonlijk leiderschap
 • Sociale en persoonlijke vaardigheden
 • Creatief en kritisch denken
 • Learning agility
 • Ondernemerschap

Kenmerken

Het Future skills programma kenmerkt zich door:

 • Een eigen ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde Future skills scan;
 • Interactieve bootcamps met multidisciplinaire teams en managers;
 • Masterclasses voor managers om sturing te kunnen geven aan het ontwikkelen van de juiste skills en aan het ontwikkelen van een op innovatie en vernieuwing gerichte mindset;
 • Een toegankelijk online leerportaal met e-learningmodulen, online opdrachten, video’s, questionnaires, podcasts, whitepapers en tal van andere online tools waarmee alle deelnemers een eigen manier van leren kunnen kiezen.
 • Een leerregisseur als aanspreekpunt voor alle deelnemers die het leerproces en de voortgang bewaakt.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Marieke Schouten

Incompany & Maatwerk adviseur