Teambuilding


  • Krijg inzicht in de talenten en ambities binnen je team
  • Vertaal individuele ambities en talenten naar teamdoelen
  • Maak het verschil met een heldere visie voor de toekomst

We helpen medewerkers om effectief samen te werken en maken leidinggevenden bewust van de rol die zij spelen op de effectiviteit van teams. We zorgen voor heldere afspraken om de samenwerking te verbeteren. En houden de werkwijze en routines die zijn ontstaan tegen het licht. 

Klanten waar wij trots op zijn:

Onze teambuilding programma's


We vergroten het vertrouwen en de saamhorigheid, zodat er een goede sfeer en een optimale onderlinge verhouding ontstaat binnen teams. 

Neem contact met ons op

Krijg je team hechter dan ooit met teambuilding


Iedereen is bekend met het begrip teambuilding, het vormen van een team om te zorgen voor een goede samenwerking in de toekomst. Vaak wordt hier veel in geïnvesteerd op het moment dat het team zich begint te vormen. Bijvoorbeeld in het begin van een project of her-organisatie. Wat we vaak zien is dat na verloop van tijd het team minder goed gaat communiceren, teamleden niet constructieve feedback geven en dat er van samenwerking weinig sprake meer is. De teambuilding lijkt te zijn uitgewerkt. 

Het is belangrijk de teambuilding-activiteiten regelmatig te herhalen, wil je de samenwerking verbeteren. Zo wordt het team weer hecht en efficiënt. Door het doen van leuke activiteiten zoals een spel, een borrel of een speurtocht is niet alleen leuk. Onbewust worden de persoonlijke relaties gekoppeld aan werk competenties. Je ziet weer de menselijke kant van je collega's, krijgt sympathie voor elkaar en je ziet wat je aan elkaar hebt. Ook vallen positieve eigenschappen van collega's eerder op als je leuke dingen met elkaar doet. Het doel van teambuilding is dus het doen van een leuke activiteit, het bevorderen van de werksfeer en de samenwerking verbeteren. 

Hierdoor komen mensen liever naar hun werk, voelt men zich beter en werkt men ook beter. Een goed humeur bevordert de creativiteit en productiviteit. Ook zullen er minder conflicten ontstaan met collega's nadat je bijvoorbeeld met hem in het team zat tijdens die gezellige speurtocht. Je hebt hem immers onlangs nog veel beter leren kennen. Je weet misschien meer over zijn moeilijke thuissituatie waardoor je meer tolereert. Je ziet ook hoe een ander teamlid tijdens de speurtocht altijd als eerste de geheime aanwijzingen vindt. Dit is leuk als je team wil winnen, maar ook heel goed om te weten hoe competent je collega is in gedetailleerd en analytisch werk. Kortom, je weet waar andermans valkuilen liggen en ook juist wat je aan elkaar hebt.

Omdat dit enorm waardevolle kennis is bieden wij teambuilding-trainingen aan. Deze bestaat uit meerdere leuke activiteiten, maar bestaat ook uit werkgerelateerde activiteiten zoals een training constructief feedback geven. Na een training zien we hechtere teams met mensen die beter met elkaar samenwerken. Het advies is om dit geregeld te doen, eventueel rondom een jaarlijks uitje. Zodat de waardevolle samenwerking niet langzaam weer kan wegzakken.