Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Vitaliteit voor organisaties

Begin nú met vitaliteit in jouw organisatie! Bekijk ons aanbod in maatwerk.

Vraag advies aan


Vitale medewerkers kunnen goed omgaan met complexiteit en onzekerheden. Ze leveren een productieve bijdrage aan het functioneren van een team, afdeling en organisatie. Medewerkers die weerbaar zijn en stress kunnen hanteren, verzuimen minder en werken met meer bevlogenheid. Je kan daar als organisatie zelf veel aan doen: faciliteer een werkomgeving waarin de vitaliteit voorop staat. Maar waar begin je?

Onze visie op vitaliteit

De eerste vraag is: wat is vitaliteit? Verschillende factoren beïnvloeden de vitaliteit van medewerkers. In vitaliteitstrajecten voor organisaties werken wij volgens ons vitaliteitsmodel. Hierin staat de persoonlijke vitaliteit centraal.

Vitaliteit in de werkomgeving betekent dat een medewerker op 4 componenten sterk staat: mentaal, fysiek, zingeving en sociaal/emotioneel.

Iemand heeft mentale balans als hij/zij zich competent voelt en herstelt door regelmatig mentaal los te komen van het werk. En een fysiek sterke medewerker heeft meer energie. Als diegene daarnaast ook zingeving vindt in het werk, voelt hij/zij meer verbinding met de doelstellingen. Ook sociale steun en goede samenwerking zijn onderdeel van vitaliteit.  

In het model komen tenslotte twee basisfactoren naar voren: de persoonlijke kenmerken van iemand én de werkomgeving. Vaak is het werken aan vitaliteit dus gebaad bij een integrale aanpak die verschillende facetten meeneemt.

In balans: jijzelf, maar ook het werkklimaat

Je vitaal voelen betekent dat jouw energiebronnen en je energieverbruik in balans zijn. Dat geldt voor werknemers én voor de organisatie. Vitale organisaties hebben een positief werkklimaat, een duidelijke visie en doelstellingen en zijn in staat om adequaat in te spelen op de (veranderende) samenleving en de behoeften van de medewerkers. De medewerkers zijn energiek, de klanten tevreden, het ziekteverzuim laag en organisatieprestaties hoog. 

Whitepaper Vitality@Work

Vitaliteit voor organisaties

We verzorgen een incompany aanbod voor het maken van bewuste keuzes in werk en leven, en het (h)erkennen en aanpakken van (werk)stress. We bieden onder andere een integraal vitaliteitsprogramma. Wij helpen mensen veerkrachtig en vitaal te worden en te blijven met o.a. lifestyle coaching, opleidingen rondom vitaliteitsmanagement en trainingen zoals mindfulness en stressmanagement. Daarnaast bieden we behandelingen gericht op duurzaam herstel na overspannenheid of burn-out en terugvalpreventieprogramma’s. Bekijk het overzicht van ons totale incompany aanbod vitaliteit of lees meer over het integrale vitaliteitsprogramma genaamd Energize.

Lees meer over ons Energize programma

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Marieke Schouten

Incompany & Maatwerk adviseur