Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Maatwerktraining voor ABN AMRO: coach de coach

Thema: Coaching en trainersvaardigheden
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
1 minuten leestijd

De HR Business Partners van ABN AMRO Bank adviseren, ondersteunen en coachen het MT, inclusief de voorzitter. Deze laatste is niet de minste gesprekspartner. Alle HR Business Partners moeten dan ook stevig in hun schoenen staan. Zij vroegen Schouten & Nelissen hulp bij het verbeteren van hun coachingskills, vooral waar het gaat om het coachen van de voorzitter van het MT.

"Naast het leren van coachingsvaardigheden was er ook ruimte voor coaching van mij als persoon" - Katinka Keijzer, HR Business Partner

Bestaande situatie

Naast het gebruikelijke HR-advies hoort coachen bij het takenpakket van de HR Business Partner. In de praktijk is dat nog niet zo eenvoudig. De coaches van ABN AMRO Bank zijn erg betrokken bij de mensen die zij coachen en voelen zich verantwoordelijk voor het resultaat. “Wij wilden ons graag een objectieve, onafhankelijke manier van coachen eigen maken, zonder teveel persoonlijke betrokkenheid”, vertelt Katinka Keijzer, HR Business Partner bij ABN AMRO Bank.

Plan van aanpak

Op verzoek van ABN AMRO Bank ontwikkelde Schouten & Nelissen een praktijkgerichte maatwerktraining met de nadruk op een coach-de-coach-traject. Doen, doen en nog eens doen. Keijzer licht toe: “In een individueel gesprek konden wij duidelijk maken wat we wilden bereiken. Tijdens groepstrainingen oefenden we onze coachingsvaardigheden en interventiestijlen. En in à la carte bijeenkomsten bespraken we in kleine groepjes waar we in de praktijk tegenaan lopen, zowel individueel als in de context van de organisatie. Wat ik heel leerzaam vond, is van anderen te horen hoe ze mij als coach ervaren en waarin ik me kan verbeteren.” 

Het resultaat

Het maatwerktraject heeft de HR Business Partners van ABN AMRO Bank inzicht gegeven in hun eigen stijl, kwaliteiten, valkuilen en positie als coach. De HR Business Partners kunnen zich nu onafhankelijker opstellen en met meer gemak de coachinggesprekken voeren.

Gerelateerde artikelen