Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Adviesvaardigheden: maatwerktraining voor Fokus

Thema: Communicatie en presenteren
Rubriek
Klantverhaal
Datum
12 maart 2017
1 minuten leestijd

Fokus biedt mensen met een ernstige lichamelijke beperking de mogelijkheid om onafhankelijk en zelfstandig te leven in een ‘Fokuswoning’. Bij de bemiddeling van deze woningen en de bijbehorende dagelijkse hulp, spelen adviseurs een grote rol. Om de competenties van deze adviseurs te verhogen, vroeg Fokus aan Schouten & Nelissen een maatwerktraining Adviesvaardigheden.

Bestaande situatie

form: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">Fokus voert een nieuwe, resultaatgerichte managementstijl in. Hierdoor krijgen de adviseurs meer formele bevoegdheden en dit stelt andere, zwaardere eisen aan hun adviesvaardigheden. "Om deze slag succesvol te kunnen maken, willen wij graag toewerken naar een gedeelde visie op ons werk én van een gemeenschappelijk niveau van de adviseurs", vertelt Jan de Groot, manager P&O bij Fokus.

Plan van aanpak

Met de Competentiescan bepaalden we de te ontwikkelen competenties van de adviseurs per sectie. Daarop aansluitend ontwikkelden we een vaardigheidstraining. Een aantal competenties – zoals confronteren, assertiviteit, plannen en organiseren, creativiteit, schriftelijke communicatie en zelfsturing – diepen we uit in afzonderlijke workshops. Ook zijn er voor de leidinggevenden van de adviseurs aparte bijeenkomsten gepland; zij leren hierin de ontwikkelingen en verwachtingen in de samenwerking goed met elkaar af te stemmen.

“Het maatwerkprogramma is een prima product van samenwerking tussen Fokus en Schouten & Nelissen." - Jan de Groot, manager P&O bij Fokus

Het resultaat

Het maatwerktraject heeft duidelijk geleid tot nieuwe inzichten en vaardigheden. De adviseurs van Fokus zijn klaar voor de adviseursrol 'nieuwe stijl'! Passend bij een resultaatgerichte managementstijl. Door de lijn en hoofden bij het ontwikkelproces te betrekken is het geleerde bovendien goed in de organisatie geborgd.

Bekijk hier al onze advies en consultancy opleidingen en trainingen.

BEKIJK DE OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Gerelateerde artikelen