Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Grenzeloos teamwork bij SBM SchiedamGustoMSC

Thema: Communicatie en presenteren
Rubriek
Klantverhaal
Datum
4 oktober 2017
2 minuten leestijd

SBM Schiedam/GustoMSC begon ooit als scheepswerf in Schiedam. Anno 2011 is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale offshore-onderneming met vestigingen in Schiedam, Monaco, Houston, Kuala Lumpur en Rio de Janeiro. 650 Medewerkers – hoogopgeleide technici – met 32 verschillende nationaliteiten, werken in projectteams met elkaar samen. Om de samenwerking te bevorderen en medewerkers de gelegenheid te bieden aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken, biedt SBM Schiedam/GustoMSC haar medewerkers incompany trainingen van Schouten & Nelissen aan.

De vraag

In multidisciplinaire projectteams een FPSO (Floating Production, Storage and Offloading-eenheid) ontwikkelen van honderden miljoenen euro’s, samen met collega-technici uit verschillende landen. Zomaar een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van de medewerkers van SBM Schiedam/GustoMSC. Dat vraagt om management skills, goede communicatievaardigheden én begrip voor elkaars cultuur.

De aanpak

Schouten & Nelissen verzorgt voor SBM Schiedam/GustoMSC de Management schools voor leidinggevenden en, sinds begin 2011, een training Professional Skills voor niet-leidinggevenden. Beide trainingen zijn op maat gemaakt. Met elke deelnemer vindt een intakegesprek plaats zodat de training aansluit op de behoefte van de medewerker. In de Management school (drie blokken van drie dagen) staat voor de deelnemers het werken in teamverband centraal. Ze worden hierbij ondersteund door theorieën over projectmanagement, timemanagement en RET (Rationele Effectiviteitstheorie). Juist omdat er binnen SBM Schiedam/GustoMSC zoveel tussen culturen wordt samengewerkt, is er veel aandacht voor interculturele diversiteit en leiderschap. Een ander onderdeel van de training gaat over beïnvloeding, conflicthantering en onderhandeling. Tussen de trainingsdagen door maken de deelnemers in kleine teams een korte film van het complexe project dat ze aan het begin van de training opstartten. Als afsluiting van de training laten de teams hun film aan elkaar en de directie zien.

In de training Professional Skills (drie dagen) voor niet-leidinggevenden werken de deelnemers aan hun leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Ook in deze trainingsgroep zitten mensen bij elkaar van verschillende nationaliteiten. Niet alleen om elkaars cultuur beter te begrijpen, maar ook om elkaar beter te leren kennen.

Wil je meer weten over onze Incompany mogelijkheden en aanpak?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen