Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Optimalisatie van communicatie bij KLM Cityhopper

Thema: Communicatie en presenteren
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
2 minuten leestijd

De afdeling Maintenance Control Center (MCC) van KLM Cityhopper wil continu aandacht voor communicatie. Dat moet wel, want de technici van MCC nemen in samenspraak met andere medewerkers van KLM Cityhopper belangrijke beslissingen waarmee veel geld gemoeid is. Schouten & Nelissen werd ingeschakeld om communicatietrainingen te verzorgen en om twee 'bloedgroepen' na een reorganisatie tot één team te smeden. Hierbij werd ook de onderlinge communicatie aangescherpt.

Bestaande situatie

De mensen van MCC zijn bij storingen en calamiteiten verantwoordelijk voor technische inzetbaarheid van de KLM Cityhopper. Niet alleen in Nederland, ook in andere landen waarop KLM Cityhopper vliegt. Goede communicatie is voor hen van cruciaal belang om de juiste beslissingen te nemen én om andere partijen daarin mee te krijgen. Zij opereren dus binnen het krachtenveld van enerzijds grote commerciële belangen en anderzijds een enorme focus op technische veiligheid.

Plan van aanpak

Manager Maintenance Control Henk van Dijk: `Schouten & Nelissen verzorgt trainingen en intervisiebijeenkomsten die toegesneden zijn op onze praktijk, waarbij steeds weer andere aspecten van communicatie centraal staan. Onze nieuwe medewerkers kregen na een kick-off drie trainingen: 'Communiceren en sensitiviteit', 'Beïnvloedingsstijlen' en 'Zelfreflectie, Conflicthantering en Onderhandelen'. Drie 'oudgedienden' volgden een soortgelijk traject, maar hadden een individueel intakegesprek waaruit hun persoonlijke trainingsbehoefte duidelijk werd. Hun programma werd aangevuld met 'Debatteren & Adviseren', Adviesvaardigheden' en 'Aansturen van professionals'.

'Wij hebben bij Schouten & Nelissen een vaste trainer die regelmatig een dag met ons meeloopt. Zij weet precies wat er speelt, kent iedereen en weet hoe belangrijk goede communicatie voor ons is.' - Henk van Dijk, manager MCC van KLM Cityhopper

Het resultaat

Een hecht team dat als één gezicht naar buiten treedt. Doordat alle teamleden in staat zijn uitstekend te communiceren met verschillende binnen- en buitenlandse partijen, worden betere beslissingen genomen. Van Dijk: 'Er zijn weinig andere bedrijven waar dit voordeel zo zichtbaar in geld is uit te drukken.'

Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen