Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Agressie in je werk

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
20 juni 2016
2 minuten leestijd

Heb jij of een van je medewerkers weleens te maken met agressie in het werk? En als dit je overkomt, kun je er dan goed mee omgaan? Agressie kan leiden tot veel stress in je werk. Werkstress is beroepsziekte nummer één.

Overheid start campagne tegen agressie

Ruim 1,6 miljoen werknemers heeft te maken met een vorm van agressie op het werk. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart tegen agressie op het werk. Dit jaar is er een aantal bijeenkomsten om het thema agressie bij werkgevers onder de aandacht te brengen en om goede aanpakken met elkaar uit te wisselen.

Agressie en geweld in de horeca

Onder leiding van Gerdi Verbeet (oud voorzitter van de Tweede Kamer) gingen horecaondernemers en medewerkers 31 mei 2016 het gesprek aan over ‘Agressie en geweld in de horeca’. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Ministerie van SZW en Koninklijke Horeca Nederland. Schouten & Nelisssen verzorgde de workshop ‘het goede gesprek na een agressie-incident’. Acteurs lieten zien hoe werknemers en werkgevers met agressie kunnen omgaan aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden. En hoe je moet omgaan met het verwerken van zo’n incident. Zodat het werkplezier blijft en werkuitval wordt beperkt.

Hoe behoud je plezier in je werk?

De gevolgen van agressie voor werkgevers en werknemers zijn groot. Het verhoogt stress, verlaagt werkplezier en kan zelfs leiden tot uitval. Schouten & Nelissen kan hierbij helpen. Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen