Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hoe bedrijfsleven en topsport van elkaar leren

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
27 juni 2016
2 minuten leestijd

In 2016 was het een heuse sportzomer. Nederland schittert dat jaar helaas niet op het EK voetbal, maar er wachtte ons veel sportevenementen waar individuele sporters en teams zich maanden en soms jaren op hebben voorbereid. Bedrijfsleven en topsport kunnen veel van elkaar leren. Wij keken mee met de Nederlandse hockeyheren die zich voorbereidde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Another day at the office
Heb jij je eigen team wel eens vergeleken met een topsport team? Teams in het bedrijfsleven en de topsport kennen dezelfde uitdagingen en routines. Er zijn meer overeenkomsten dan je zou verwachten.

Ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen
In zowel bedrijfsleven als in de topsport hebben teams te maken met grote concurrentie, moeten de prestaties excellent zijn en wordt verwacht dat je je blijft ontwikkelen. Wil je een high performing team worden, dan moet je werken aan leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Schouten & Nelissen was eerder de officiële coach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race. We maakten hierover de film When The Boys Became Men.

Nederlandse hockeyheren op weg naar Rio
Bondscoach van de Nederlandse hockeyheren Max Caldas zag de film en nodigde teamcoach Anje-Marijcke van Boxtel van Schouten & Nelissen uit om de film te komen laten zien aan de selectie van de Nederlandse hockeyheren, ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Na de film sprak Anje-Marijcke met de selectie over de lessen uit het bedrijfsleven en over haar ervaring met Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Terugkerende thema’s zijn de invulling van leiderschap, focus, ambitie en persoonlijk leiderschap

Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen