Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hoe verandert leren volgens jou?

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Blog
Datum
2 augustus 2016
2 minuten leestijd

Wanneer heb jij voor het laatst aan je persoonlijke ontwikkeling gewerkt? Dat hangt er natuurlijk maar vanaf wat je onder persoonlijke ontwikkeling verstaat. Tot enkele jaren geleden was persoonlijke ontwikkeling vooral een paar dagen op training op de hei of in een conferentieoord. Inmiddels weten we dat je op allerlei manieren aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.

Waarom werken aan persoonlijke ontwikkeling 
Waar de een graag leert met vakgenoten op een congres, volgt de ander bij voorkeur een opleiding met een officieel erkend diploma. Maar steeds vaker ook leert men door het zoeken van informatie op internet of via e-learning. Mensen leren ook door bewust te veranderen van functie of het aannemen van nieuwe projecten.

Ook de aanleiding om je te willen ontwikkelen verschilt van persoon tot persoon. Voor de een staat het in het teken van dagelijkse problemen oplossen, inzetbaarheid vergroten, voor een ander bijvoorbeeld het bijdragen aan innovatie en vernieuwing, meer zelfvertrouwen krijgen of een nieuwe functie vervullen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van redenen om te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Leren verandert voortdurend
Aan leren en ontwikkelen geven medewerkers en organisaties samen vorm. Maar wie is verantwoordelijk voor leren en ontwikkelen? Wie neemt de regie? En hebben organisaties een klimaat waarin ontwikkeling en groei worden gestimuleerd? Mooie voorbeelden waar ik met collega’s van Schouten & Nelissen veel over spreek. Hierover raakten wij ook in gesprek met hoogleraar Rob Poell van Tilburg University. Want niet alleen banen en vaardigheden zullen de komende jaren drastisch veranderen, ook leren verandert voortdurend. Voor ons aanleiding om samen een onderzoek op te zetten naar de toekomst van leren.

Onderzoek naar de toekomst van leren
Hoe denk jij over de toekomst van leren? Ik ben benieuwd naar jouw mening. Doe mee aan het grootschalig onderzoek van Schouten & Nelissen en Tilburg University over de toekomst van leren. Extra: de eerste 1000 deelnemers aan het onderzoek ontvangen 2 maanden E-learning van New Heroes gratis!

Naar het onderzoek