Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hollen én stilstaan bij de gemeente Tholen

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
2 minuten leestijd

De gemeente Tholen wil de loyaliteit en het enthousiasme van de medewerkers kanaliseren zodat hun bijdrage aan projecten effectiever en efficiënter wordt. Tholen kiest hiervoor de methodiek van projectmatig werken. Schouten & Nelissen traint management en medewerkers hierin en coacht het college van burgemeester en wethouders.

Bestaande situatie

Projecten in de gemeente Tholen verlopen lang niet altijd optimaal. Er wordt soms overhaast gestart, wat in latere projectfasen dan tot grote problemen leidt. Het probleem is dat management en medewerkers vaak té enthousiast zijn en medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor zaken die niet tot hun verantwoordelijkheid horen. Houvast en structuur in de vorm van een uniforme aanpak voor het werken in projecten, ontbreekt.

Plan van aanpak

Directeur Ruimte, Yvonne Gerritsma: “Schouten & Nelissen heeft de training Projectmatig werken afgestemd op onze organisatie en zo'n honderd medewerkers getraind. In hetzelfde traject heeft Schouten en Nelissen de lopende projecten geëvalueerd op methodische en communicatieve aspecten. Cruciaal was verder dat het college van b en w zich heeft gecommitteerd aan zorgvuldig opdrachtgeverschap. In een aantal coachingsessies heeft Schouten & Nelissen het college bewust gemaakt van het belang daarvan en duidelijk gemaakt welke eisen het stelt aan de besluitvorming en de manier van communiceren.”

“Eén vocabulaire, één manier van werken - een solide basis om projecten beheerst te laten verlopen.” - Yvonne Gerritsma, directeur Ruimte van de gemeente Tholen

Het resultaat

“We zeggen niet meer zo snel 'dat doen we wel even'. We hollen nog steeds, maar pas nadat we stil hebben gestaan bij de keuze voor een project en alle implicaties daarvan. Een behoorlijke verandering in onze organisatie. Nu is het zaak de boel scherp te houden. Dan gaat deze verandering ons veel opleveren. Minder verspilling van energie en middelen en meer resultaten. Samen met Schouten & Nelissen hebben we de hele organisatie rijp gemaakt voor een nieuwe manier van werken in projecten.”

Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen